Quantcast

Interjú

„A legjobb sminkalap az, hogy jól érzem magam a bőrömben”

„A legjobb sminkalap az, hogy jól érzem magam a bőrömben”
© Tom Munro/Max Factor

A Max Factor új nagyköveteként érdemi változást szeretne elérni a szépségiparban Priyanka Chopra Jonas. A színésznőt és aktivistát a szépséghez fűződő viszonyáról és kedvenc Met-gálás megjelenéseiről faggattuk.

Ha valaki már elnyerte a Miss World címet, több mint 70 filmben szerepel és producerként is dolgozott, három kislemezt énekelt fel, memoárt írt, ami felkerült a New York Times bestseller listájára, saját hajápoló kollekciót indított, kampányolt a hátrányos helyzetű indiai gyerekek egészségéért és oktatásáért, és hozzáment egy Jonas testvérhez, érthető lenne, ha egy kicsit lassítani szeretne. Pontosan ez az, amire Priyanka Chopra Jonas színésznő, aktivista és a Max Factor új nagykövete nem hajlandó.

Több mint egy évvel a karantén után az Elle újságírója az új Amazon Prime sorozat, a Citadel forgatásán érte utol Piyankát, hogy alaposan kifaggassa arról, mit jelent számára a szépség.

Elle: Mi okoz neked örömet a szépséggel kapcsolatosan?

Priyanka Chopra Jonas: Minden egyes nap örömömet lelem a szépségben. Mindenben megtalálom a szépséget, így élvezem az életet. Az az érzés, amikor először esik az eső, és látod a növényeket, és tudod, hogy mennyire várták már. A levegő illatának változása – ez számomra gyönyörű. Amikor hazajövök, és a kiskutyáim felém szaladnak, és látom a szemüket, rám ugranak, én pedig a földön fekszem. A kölyökkutyák lelkesedése az egyik legszebb dolog számomra.

Szerintem nagyon fontos, hogy a szépséget az apró dolgokban keressük, legyen az a partnerünk mosolya, vagy egy jó étel, vagy csak az, hogy az éjszakai égboltra nézünk, és meggyőződünk róla, hogy tényleg látjuk, nem csak természetesnek vesszük.

Elle: Milyen szerepet játszott a szépség a saját öngondoskodásodban a világjárvány idején?

P.C.J.: Azt hiszem, a pandémia és az otthon töltött idő alatt megtanultam, hogy többször válasszam magamat. Megtanultam, hogy nem csak a fizikai, hanem a mentális egészségemet is fontosnak tartom. Az, ahogyan magammal szemben érzek, sokkal jobban felkészít arra, hogy a világgal szembenézzek.

A sminklemosás például számomra már-már rituális. Hazajövök a munkából, este lezuhanyozom, és lemosom a sminkemet. Úgy érzem, mintha kivennék egy szabadnapot, tudod? Véget ér az a stressz, ami az otthonom biztonságán kívül történt – egyszerűen lemosom magamról, felveszem a pizsamámat, és elengedem a bizonytalanságomat és a félelmeimet. Ezt a rituálét már évek óta csinálom.

Elle: Mi az, ami a sminkben olyan erőteljes számodra?

P.C.J.: A smink annyira átalakító erejű. Már egy éve dolgozom a Citadel című sorozaton, minden reggel leülök a székembe, felteszem a sminkemet, és átváltozom a karakteremmé. Olyan rúzst viselek, amilyet ő viselne, olyan alapozót, amilyet ő választana, elolvasom az aznapi forgatókönyvet, és amikor kilépek a székből, ő vagyok, nem én.

A smink a magánéletemben is nagyszerű módja annak, hogy kifejezzem magam, ugyanakkor jól is érzem magam azzal, aki vagyok. Belenézek a tükörbe, látom magam, mielőtt nekikezdenék a sminkelésnek, és rendben vagyok ezzel a verziómmal – azzal, amelyiknek nincs tökéletes szemöldöke, szemüveges és melegítőnadrágot visel. Még akkor is gyönyörűnek érzem magam, mert jól érzem magam a bőrömben, és számomra ez a legjobb alap a sminkeléshez.

Elle: Hiányoltunk az idei Met-gáláról, mesélj nekünk néhány epikus sminkről, amit a múltban viseltél...

P.C.J.: A Met-gála mindig csodálatos, mert egy igazi átalakulás, nem igaz? Nem olyan, mint egy átlagos vörös szőnyeg, ahol a bemutatásra kerülő filmnek megfelelően választasz ruhát, ez más. A Met-gála olyan, mint egy álarcosbál, ezért mindig is szórakoztató volt ezeket a ruhákat viselni. Szeretem a bonyolult sminket és a rejtett utalásokat – amikor vörös szőnyeges megjelenésem van, imádom a jó referenciákat, minden nagyobb eseményre próbálok találni egyet, de ez általában inkább egy érzésről szól, mint egy konkrét személyről.

Elle: A Max Factor arcaként miért olyan fontos számodra, hogy példaképként szolgálj a szépségipar sokszínűségének?

P.C.J.: Ez egy harc volt számomra. Fiatalként nagyon sok olyan sminkmárkával találkoztam, amely nem volt befogadó a bőrszínemmel kapcsolatban. Azóta az én generációm nagy zajt csapott az inkluzivitás körül, és ez nagyon nagy örömet okoz nekem. A Max Factor alapozóinak száma elég jó – én a Warm Caramel árnyalatot viselem, ez pontosan az az árnyalat, amire mindig is vágytam. És ez az, amiről a fejlődés szól. Annyira hálás vagyok, hogy egy olyan márkánál dolgozhatok, amely felismerte és figyelembe vette a világ igényeit. Nagyon büszke vagyok arra, hogy én lehetek az arcuk, hogy én lehetek az a sokszínűség, amit én soha nem láttam, amikor kicsi voltam.

Elle: Hogyan válhat a szépségipar befogadóbbá?

P.C.J.: Nem csak beszélnünk kell, hanem cselekednünk is – fontos, hogy a diverzitást ne csak dísznek tekintsük. Meg lehet változtatni a reklámokat, fel lehet venni olyan embereket, mint én, mindent lehet inkluzívvá tenni, de ennél többről van szó. Olyan árnyalatokra és színekre van szükség, amelyek közül mindenki megtalálja a hozzá illőt. Nem elég szimplán kipipálni a feladatot, gondoskodni kell róla, hogy jól legyen elvégezve.

A sokszínűség nem egy pillanatnyi igény – mindig is létezett, csak eddig figyelmen kívül hagyták. Most már azonban nehéz figyelmen kívül hagyni. Nagyon fontos, hogy jobbat várjunk el a szépségipartól, és nagyon hálás vagyok, hogy olyan márkákkal dolgozhatok együtt, amelyek hajlandóak erre. Mert a sminknek mindenki számára örömet kellene okoznia.

Forrás: Elle