Quantcast

Vonalak

A legdiszkrétebb trend: minimalista tetoválások

© Instagram - blcksidestudio

Egy ideje már szemezel a tetoválásokkal, de jó lenne valami diszkrét megoldás? Akkor a minimalista tetoválás lesz a te utad! Hoztunk egy kis inspirációt a legújabb tetoválási trendről!

Nagyon visszafogott, de ultrasikkes. A minimalista tetoválások az ugyanerre a névre hallgató művészeti mozgalom után kapták a nevüket, amelyet a német építesz Ludwig Mies van der Rohe és az ő „A kevesebb több” elve ihletett. Egyszerű alakzatok, monokróm vonalak, finom minták, elegáns stílus – ezt a trendet a diszkrét, de hatásos látvány teszi egyedülállóvá. Legalábbis Nicolas, a párizsi Blckside Studio tetoválószalon tetoválóművésze szerint. A minimalista stílus képviselője adott választ az ELLE kérdéseire.

Miért válaszd a minimalista tetoválást?

Akár a tetoválások feltétel nélküli rajongója vagy, akár még hezitáló újonc, a minimalista tetoválás biztosan megragadta a figyelmedet. A letisztult vonalak ismétlése, az absztrakt formák kombinálása és a geometriai variációk – ez a minimális információval és korántsem kidolgozott részletekkel rendelkező stílus lehetővé teszi, hogy félelem vagy sajnálkozás nélkül vágjunk bele a varratásba. Ráadásul ezeket a mintákat könnyebb elrejteni, mint a nagyobb, kidolgozott, valósághű változatokat. Így tökéletesek azok számára is, arról álmodoznak, hogy a bőrüket elegáns és finom stílusba öltöztessék anélkül, hogy minden szem rájuk tapadnak.

Hova kerüljön a minta?

A tetoválások kapcsán rendszeresen felmerül a kérdés, hogy hol mutatnak a legjobban. A kisebb tetoválásokhoz érdemes a test úgynevezett rejtett helyeit választani. Ez lehet az ujjak, a csukló, az alkar vagy a boka területe. „Itt a bőr is vékonyabb” – magyarázza a tetoválóművész. De a minimalista mintának nem feltétlenül kell kicsinek lennie. „Ebben az esetben bátran varrathatunk az oldalunkra, a hátunkra vagy a lábunkra is.”

Mik a legmenőbb minimalista minták?

Az egyszerű vonalaktól és geometriai mintáktól (kör, négyzet, háromszög) kezdve a letisztult szimbólumokon (csillag, hold, nap) és növényeken (pálma, hínár, mákvirág) át a mindennapi tárgyakig (borospohár, gyűrű, kés), a lehetőségek széles tárháza áll nyitva a minimalista tetoválásra vágyók előtt. A legdivatosabb motívumok között „gyakran feltűnnek Jean Cocteau munkái” – mondja a tetoválóművész. De a különleges betűtípussal írt feliratok is népszerűek. Egy jó tanács? Keress egy egyedi stílusáról híres művészt, akivel megbeszélheted az ötleteidet, így elkerülheted a csalódást.

További hasznos infók

Érdemes résen lenni, mert a méret, a dizájn és a minta összetettsége nagyban meghatározhatja az elkészítési időt és az árat is. Attól még, hogy minimalista tetoválást készít a művész, nem jelenti azt, hogy az ára is alacsonyabb lesz, mint a hagyományos tetoválásoké. „Sőt, egy kicsi vagy ultravékony minimalista minta készítésekor nincs lehetőség a hibázásra. Minél kevesebb a részlet, annál nagyobb a tévesztés veszélye” – hívja fel a figyelmet a művész. A nehézség és a koncentráció az árakon is visszatükröződik. Végezetül fontos hozzátenni, hogy a minimalista tetoválás is körültekintő ápolást igényel, hogy hosszú ideig elégedett lehess a végeredménnyel.

A kedvenc minimalista mintáink: 

Forrás: ELLE