Quantcast

A Chanel legújabb sminkkollekciója a sivatagok világába repít

A Chanel legújabb sminkkollekciója a sivatagok világába repít

A "Desert Dream" mindenkit levesz a lábáról

Ha a szem a fényképezőgép nyitott blendéje – amely mindenről felvételt készít, és az élményt képpé alakítja -, akkor Lucia Pica rögeszméje, hogy a lencséjét a szokatlan látványvilágokra irányítsa. A 2020 tavaszi nyári kollekció számára inspirációt keresve, a CHANEL globális kreatív smink dizájnere az ősi sivatag közepére utazott ihletet gyűjteni utazott - egy expedícióra, amely egy teljesen új színvilágot fed fel.

A sivatag vonzerejét adó híres narancssárga homokdűnék, szent barlangfestmények és holdbéli táj mellett Lucia Picát teljesen elbűvölte a végtelen semmi hihetetlen nyugalma és a sivatag erőteljes csendje arra késztette, hogy friss szemmel újraértékelje a tájat.

Pillantása a sivatagi háttéren szétszórt kvarcok, bazaltok és agyag finomabb árnyalataira és a könyörtelen nap által fehérre fakított erdőkre vándorolt, és Lucia Pica napszítta palettát hozott létre, amely meglepően új a számára. A DESERT DREAM kollekciót őszibarackos rózsaárnyalatok, hűvös barnák és a mályva romantikus fakó árnyalatai jellemzik, amelyek csillámló, időnként fémes textúrái a sivatag rejtett kincseit tükrözik.

"Gyönyörű volt a sivatag, de egyúttal igen meglepő" - mondja Lucia Pica. "A sivatagban szinte egyetlen, domináns szín, a mályva uralkodik, amely valóban életre kelt az általunk használt fényképezési eljárás során."

A távoli emlékekhez hasonlóan a DESERT DREAM középpontjában álló álomszerű Polaroid képek kölcsönöznek érzéki lágy fókuszt és festői absztrakciókat egy smink kollekcióhoz, amely talán a nőiesség legpoétikusabb megközelítése Lucia Pica részéről. A felvételek lágy színeit használva finom érzelmeket visz az arcra - titokzatos, halvány-mályva izzást a szemekre, meleg fénynyalábokat az arccsontra és vörös sivatagi izzást az ajkakra - Lucia Pica a nő belső nyugalmát, önazonosságát és tökéletes elégedettségét idézi meg.