Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

MANIKŰR

8 álomszép virágos köröm tavaszra

2023. március 12.

4 perc olvasás

Kovács Gréta

virágminta virág köröm körömápolás körömlakkok manikűr
8 álomszép virágos köröm tavaszra
© Instagram/@betina_goldstein

Az idén tavasszal szebbél szebb manikűr trendek közül válogathatunk, melyek közül most a virágos mintájú körmök a legnépszerűbbek! 


A manikűr trendek talán soha nem voltak még olyan szépek és szemet gyönyörködtetőek, mint 2023-ban: pár hete a minimalisták álma, a legújabb francia mikrokörmök örvendtek nagy népszerűségnek, de a csillogó, gyémánt aura manikűrök is rendkívül felkapottak lettek. A tavaszi szezon beköszöntével most az álomszép virágmintás körmök lepték el a közösségi oldalakat, melyekből bemutatjuk a legszebb manikűröket! 

JAPÁN cseresznyevirágos MANIKŰR

A japán cseresznyevirág, azaz a szakura nyílása időjáráshoz van kötve, minden tavasszal más-más alkalommal történik, ez azonban nem gátolja meg a virágos manikűrök szerelmeseit abban, hogy az első tavaszi napokban, már március elején is viseljék ezt a manikűrt. A mesés mintát matricákkal, márványfestéssel, körömdíszítő glitterekkel és a színátmenetes ombre technikával is lehet keverni.

Francia manikűr virágokkal

A francia manikűr elegáns, klasszikus formáját és fehér színét tavasszal meleg árnyalatok (pl. citromsárga, narancssárga, piros, zöld) is felválhatják, melyek egyszerű, fehér margaréta virágokkal csodásan mutatnak. Egy kis türelemmel és apró, hegyes végő körömecsettel otthon is megvalósítható ez a manikűrt; ha viszont inkább profira bíznád, bátran mutasd meg ezt a fotót a körmösödnek!

Színes, rétegezett virágok

Az előző színes, francia manikűrhöz hasonlóan a rétegezett virágokat is a körmök felső részére szokták festeni, melyek akkor érvényesülnek igazán, ha egy színtónusú (pl. meleg, hideg, pasztell vagy csillogó) árnyalatokkal kerülnek megfestésre. Az alábbi képen a baabrózsaszín, a fehér és a pasztellkék árnyalataiból lettek megalkotva a kis virágok, amiknél nem szükséges a tökéletesen pontos festés.

Feltűnő virágminták 

A feltűnőbb manikűrök szerelmeseinek a nagyobb, rikító színű virágok megfestését javasoljuk, melyekhez az ihletet egy-egy virágmintás ruháról, neszeszerról vagy akár egy festményről, fotóról is szerezhetjük. Ha túlságosan is nagy falatnak érzed ezt a művészi alkotást, akkor fordulj profi körmöshöz, de ez a manikűr akkor is csodásan néz ki, ha csak egy-egy körmödet díszíted fel!

Szivárványos pasztellcsoda

A szivárványos körmök évek óta nagyon népszerűek, a pasztell színek pedig éppolyan divatosak idén, mint mint tavaly tavasszal. E két festési mód keverése tökéletes összhangot alkothat egymással, ha az összes körömre egy stílusú virágmintákat álmodunk meg – jelen esetben apró, amrgaréta virágokat. A Margaréta virágokat rendkívül könnyű megfesteni: öt fehér pötty kell hozzá, melyek közepére egy apró sárga maszatot teszünk vékony, hegyes körömecsettel. Az eredmény önmagáért beszél!

nude körmök, szolid virágokkal

A nude színű körmök kedvelőinek sem kell lemondaniuk a virágmintákról: az alap francia manikűrt éppúgy bájossá teszik a vékony, elnagyolt szirmú, strasszkővel díszített margaréták, mint az egyszerű bézs színű körmöket. A körömfelület csillogása, mattítása vagy fényesítése saját fedőlakkal szabadon igazítható a saját ízlésedhez.

apróvirágos manikűr

Vannak, akik szerint minél színesebb, annál szebb a virágmintás manikűr! Nekik ajánljuk a következő, az alábbi képen is látható változatot, ahol a pasztell árnyalatok színei keverednek egymással. A kék, sárga, zöld, lila, narancssárga és rózsaszín színekben pompázó körmök tökéletes harmóniát alkonak egymással, ez pedig a jól eltalált színtónusnak, valamint a virágok egyenlő nagyságának köszönhető.

Rózsaszín álomvirágOK

Azok, akik nem rendelkeznek aprólékos kézügyességgel, nem akarnak körömmatricát használni vagy egyszerűen csak nem akarják túlbonyolítani a virágfestést, tökéletes alternatívát nyújthat a pontokból álló virágos manikűr. Nem kell, hogy mindegyik körmöt elfedjék a virágok: egy színben passzoló körömlakk ugyanis csak még teljesebbé teheti magát a tavaszias manikűrt!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves