Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Coming out

Felvállalta leszbikusságát Oroszország legjobb női teniszjátékosa

2022. július 20.

2 perc olvasás

ELLE
sportoló női sportoló LMBTQ közösség teniszező lmbtq sportoló Daria Kaszatkina
Felvállalta leszbikusságát Oroszország legjobb női teniszjátékosa
© Christophe ARCHAMBAULT / AFP

Hazája nem arról híres, hogy támogatnák az LMBTQ-közösséget, az orosz teniszező Daria Kaszatkina mégis nyíltan vállalja leszbikusságát.


Miközben Oroszországban egyre erősödik a homofóbia és egy nemrég kezdeményezett törvénymódosítás nagy bajba sodorhatja az LMBTQ-aktivistákat, az ország legjobb női teniszezője nagy lépésre szánta el magát. A világranglista 12. helyén álló Daria Kaszatkina egy friss interjújában elárulta, hogy leszbikus kapcsolatban él orosz-észt származású barátnőjével, a műkorcsolyázó Natalia Zabijakóval.

A nagy bejelentés után a pár közösségi oldalán több közös fotót is megosztott követőivel.

Az interjúban Daria felszólalt az oroszországi helyzet ellen is, hazájában ugyanis saját bevallása szerint sosem sétálhat kéz a kézben az utcán a szerelmével.

„Ha választás kérdése lenne, szerintem senki sem választaná a melegséget. Miért nehezítenénk meg az életünket, különösen Oroszországban? Mi értelme lenne ennek?”

Ellenséges hangulat Oroszországban a melegekkel szemben

Bár az oroszok 1993-ban hivatalosan is dekriminalizálták a homoszexualitást, igazán sosem alakult ki elfogadó légkör az LMBTQ-közösséggel szemben.

A 2013-ben elfogadott „melegpropaganda-törvényt” pedig, amely tiltja a hagyományostól eltérő romantikus és szexuális kapcsolatok népszerűsítését a kiskorúak számára, hamarosan a felnőttekre is kiterjeszthetik, ezzel büntethetővé téve például az LMBTQ-aktivistákat.

 A teniszezőnő nyilvános coming outjával szeretne kiállni amellett, hogy igenis merjék felvállalni magukat az emberek.

„A gardróbban élni lehetetlen. Az egyetlen dolog, ami számít, hogy békében élhessünk önmagunkkal.”

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves