Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Optikai illúzió

11 másodperces IQ-teszt: te megtalálod a két hívatlan vendéget a szobában?

2022. szeptember 28.

1 perc olvasás

ELLE
intelligencia teszt képrejtvény
11 másodperces IQ-teszt: te megtalálod a két hívatlan vendéget a szobában?
© Bright Side

Tedd próbára magad ezzel az optikai illúzióval!


A világ egyik talán legrövidebb IQ-tesztjeként is szolgál az alábbi optikai illúzió, amely segít fényt deríteni arra, milyen gyorsan dolgoznak az agytekervényeid. Készen állsz a feladványra?

Nincs más dolgod, mint megtalálni a két hívatlan vendéget a képen. Ez elsőre egyszerűnek tűnhet, de hidd el, nem véletlenül sikerül csak keveseknek megoldaniuk 11 másodperc alatt.

Íme, az optikai illúzió:

Fotó: Bright Side

A képen egy mosolygós hölgyet láthatunk, amint az asztal közepén álló vázából kivett virágot csodálja. Az asztal terítékéből arra következtethetünk, hogy csupán egyetlen főt várnak vacsorára, mégis hárman láthatók a képen. De vajon hova bújhattak a hívatlan vendégek?

Pásztázd át a kép minden eldugott kis részletét, de siess, mert az óra ketyeg!

Szabad a gazda?

Ha 11 másodperc alatt kiszúrod a két alkot, akkor gratulálunk, egy igazi zseni veszett el benned! De akkor se csüggedj, ha ennyi idő nem volt elég ahhoz, hogy a nyomukra bukkanj. Ez esetben segítünk egy picit: a váza környékén érdemes keresgélni.

És bizony az sem árt, ha fejjel lefelé fordítod a képet. Ugye, hogy így már egyszerű? Bizony, két emberi arc is kirajzolódik a váza két oldalán.

Fotó: Bright Side

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves