Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Megint Dudolf

Megtalálod a 3 baglyot a diákok között? Ha igen, a legintelligensebbek közé tartozol!

2022. november 18.

2 perc olvasás

ELLE
kép bagoly diákok képrejtvény intelligenciateszt
Megtalálod a 3 baglyot a diákok között? Ha igen, a legintelligensebbek közé tartozol!
© Fotó: Dudolf.com

Csak a legintelligensebbek és a legügyesebbek tudják megfejteni a magyar képrejtvénykészítő jópofa feladványát.


Mindig jól jön egy kis agytorna, és most újabb feladványt mutatunk, amivel tesztelheted az intelligenciádat és a megfigyelőkészségedet. Ha időre csinálod, még izgalmasabb!

3 bagoly, 20 másodperc

Szóval az alábbi képen rengeteg diákot láthatsz. De nemcsak diákok vannak a rajzon, hanem baglyok is, szám szerint három darab. Minden bizonnyal az elsőt a legnehezebb megtalálni: ha 20 másodpercen belül sikerül, büszke lehetsz magadra! Ha kettőt is megtalálsz 20 másodpercen belül, az különösen jó teljesítmény, ha pedig mind a 3 megvan ennyire gyorsan, akkor a legintelligensebbek közé tartozol.

Na hajrá!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gergely Dudás (@thedudolf)

A megfejtést az oldal alján találod, de előbb még pár információ a rejtvény szerzőjéről.

Dudolf

Ha a baglyokon kívül másra is tudtál koncentrálni, biztosan feltűnt, hogy ez a rajz is egy ismert magyar képrejtvényalkotó munkája. A Dudolf bece-/művésznevű Dudás Gergely grafikáiból már korábban is szemléztünk itt az ELLE.hu-n, II. Erzsébet emlékére is készített egy fejtörőt nemrég.

Dudás Gergely egyébként nemcsak a fejtörőkről ismert, könyvei is jelentek már meg, egyik alkotása egy rangos brit díjat nyert az ősszel.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gergely Dudás (@thedudolf)

A megfejtés

Szóval a három bagoly a kép három sarka közelében bújik meg, a jobb felső sarok az, ahol hiába kereskedtél. A bal felső sarokban egy fehér bagoly kukucskál ki két barna hajú diák feje közül. A bal alsó sarok közelében egy sötétbarna madarat találsz, aki az egyik srác válla mögött látható. A jobb alsó sarokban pedig egy világosbarna bagoly bújik meg, a csőre szinte összeér egy kislány orrával.

Ha így se találod őket, kattints át Dudás Gergely blogjára a megfejtésért!


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves