Tombol a nyár, a meleg egyre elviselehtetlenebb, ám időből nem lett több. A megoldás egy jéghideg, ám szupergyors gyümölcsleves lehet, ami az ebédet illeti.
Nincs is jobb nyáron egy hideg ebédnél, hiszen ki szeretne ilyenkor forró és nehéz ételeket fogyasztani? Most mutatunk egy isteni receptet, amely pár perc alatt elkészül, és ugyan vannak extrább változatai, csupán két hozzávaló szükséges! Íme a hideg nyári leves, amelynek főszereplője a kék áfonya.
A következő, hamisíthatatlanul nyári recepthez alapvetően csupán két hozzávalóra van szükségünk. Először is 50 g fagyasztott kék áfonyára, valamint 1 teáskanál mézre vagy agavé szirupra.
Ha egy extrább változatot szeretnél, akkor tehetsz hozzá pár csipet fahéjat is a karakteresebb ízvilág jegyében.
Az összes hozzávalót egy serpenyőbe tesszük közepes lángon. Amikor az áfonya kiengedett egy kis levet, forraljuk fel a keveréket, és főzzük körülbelül 5 percig, amíg forró lesz. Az áfonya egy részét egy kanál hátával pépesítjük, hogy a kívánt állagot elérjük. Fogyaszthatjuk azonnal is, ám érdemes hűtőbe tenni, hogy hideg legyen a nyári napokon. Ha szeretnénk még látványosabb és ízletesebb áfonyalevest, csepegtessük meg görög joghurttal a tetejét!
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!