Quantcast

25 év

Újra összeáll a 90-es évek legendás hiphopbandája

Újra összeáll a 90-es évek legendás hiphopbandája
© Paul Natkin/Getty Images

Még az idei év végén újra színpadra állhat a Fugees.

Ideje feleleveníteni a kilencvenes évek nagy hiphopslágereinek dalszövegét, mert újra összeáll az éra egyik ikonikus bandája, a Fugees! Lauryn Hill, Wyclef Jean és Pras még az idén újra turnéra indulnak legendás albumuk, a The Score 25. évfordulója alkalmából.

A turnéprogramban már 12 helyszín szerepel: a banda az Egyesült Államokban tartja meg visszatérő koncertjét, majd Chicago, Los Angeles, Miami, Atlanta és Washington után Európa felé veszik az irányt. December 4-én Párizsban, december 6-án pedig Londonban lépnek színpadra.

Zenei mozgalmat indítottak

A Pitchfork által kiadott nyilatkozatában a banda énekesnője, Lauryn Hill így kommentálta a visszatérést: „Észre sem vettem, hogy eltelt a 25 év, amíg valaki rá nem mutatott. Úgy döntöttem, hogy tisztelettel adózom ennek a fontos projektnek, az évfordulónak és a rajongóknak, akik élvezték a zenénket, azzal, hogy egy békés platformot teremtünk, ahol egyesülhetünk, megalkothatjuk a zenét, amit szeretünk, és példát mutathatunk a megbékélésről a világnak.”

Zenésztársa, Wyclef Jean hozzátette: „Most, hogy a Fugees-zal töltött 25 évemet ünneplem, az első emlékem az, hogy a kezdetektől fogva megfogadtuk, nem csak zenét fogunk csinálni, hanem mozgalom leszünk. Hangja akartunk lenni azoknak, akiket nem hallanak, és ezekben a nehéz időkben ismét hálás vagyok, hogy Isten összehozott minket.”

Így aztán még az idei évben újra felcsendülhetnek élőben olyan megaslágerek, mint a Ready or Not vagy a Killing Me Softly, amelyeket először az 1996-ban kiadott The Score című lemezen hallhatott a közönség.

Forrás: Elle