Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Kiállítás

Színes popók a vásznon – látogass el a fantASStic kiállításra!

2023. szeptember 15.

6 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

kiállítás festészet programajánló Ladányi Réka absztrakt
Színes popók a vásznon – látogass el a fantASStic kiállításra!
© Dombóvári Judit

Hogy lesz valaki marketingszakemberből festőművész? Erről beszélgettünk kolléganőnkkel, Ladányi Rékával, aki első önálló kiállítására készül, amelyet fantASStic címmel nyílik meg.


Ladányi Réka az Elle marketing koordinátoraként tevékenykedik, de nem mondott le gyerekkori kedvenc elfoglaltságáról sem: minden szabad percét festéssel tölti.

Festményeit az absztrakt jegyek mellett a női test formái is inspirálják: ahogy ő fogalmaz, popókat fest, és azt is elmesélte, hogy milyen üzenetet szeretne ezzel átadni.

Ladányi Réka tárlata az egyik legkülönlegesebb kiállítás idén

Réka különleges képeit a DINDIN Galériában láthatja a közönség október 15-ig, mi pedig ennek kapcsán feltettünk néhány kérdést Rékának:

Hogyan kerültél kapcsolatba először a festészettel?

7-8 éves lehettem, amikor apukám egyik barátjának a kiállításán jártam – talán az a pillanat volt az, amikor teljesen beleszerettem ebbe a közegbe. Gyerekkoromtól kezdve művészeti pályára készültem, de időközben megismerkedtem a búvárúszással, ami teljesen magával ragadott, és mivel nagyon gyorsan komoly eredményeket értem el benne, a nemzeti válogatottba is bekerültem.

Középiskolásként döntenem kellett, merre folytatom a tanulmányaimat, én pedig végül a sport mellett döntöttem. De 2016-ban abbahagytam a versenysportot, és elhelyezkedtem a sportszakmában, különböző munkakörökben. De valahogy nem találtam az utamat…

fantasstic-kiallitas-elle.hu
Fotó: Cservenyák Olivér

3 évvel ezelőtt jött a felismerés, hogy valószínűleg az a baj, hogy nem azt csinálom, amit a szívem mélyén szeretnék. Rájöttem, mennyire hiányzik az alkotás és az önkifejezés ezen formája. Aztán egy dühös pillanatomban papírt és ceruzát ragadtam, amit később ecsetre cseréltem, és elkezdtem saját magam gyógyítására és szórakoztatására alkotni.

Milyen jellegű képeket készítesz? Mi határozza meg a témaválasztásaid?

Az eddigi képeim középpontjában a gömbölyded formák, girbegurba vonalak, formás popók és csípők állnak, mindezek élettel teli színekben megjelenítve. A témaválasztásaim és a képeim elsősorban a saját vívódásaimat jelképezik.

Akril festményeim korunk egyik legfontosabb üzenetét hordozzák magukban: Érezd jól magad a bőrödben, az életedben, a kapcsolataidban!

Hogyan fogadta a képeidet a szakma és a közönség?

Amikor 3 évvel ezelőtt elkezdtem festeni, szórakozásként elkezdtem megosztani a „műveimet” a saját Instagram-profilomon. Akkor rengeteg pozitív reakciót és óriási támogatást kaptam a családomtól, barátaimtól és a kollégáimtól... Elkezdtek egyre többen megkeresni, hogy szeretnének egy cuki popót vagy valami girbegurba csodát az otthonukba, ezáltal pedig egyre többen kezdték megismerni a képeimet.

ladanyi-reka-elle.hu
Fotó: Dombóvári Judit

A szakmai utam talán most indul el az első kiállításommal, amely a DINDIN Galériában látogatható 2023. szeptember 15. és október 15. között.

Kíváncsian várom, hogy mit tartogat számomra az élet a továbbiakban.

Mi a célod a képekkel? Van-e olyan üzenet, amit szeretnél a képek által közvetíteni?

Amikor elkészítek egy képet, azzal azt szeretném elérni, hogy az embereket boldogság és jókedv árassza el a műveim láttán. A képeimmel minden embernek azt szeretném üzenni, hogy szeresse magát, fogadja el azt, aki ő maga, és hogy legyen magára hihetetlenül büszke.

A popó képek az önszeretetet és a külsőnkkel való kapcsolódást, míg az absztrakt képek a belső- és egymással való kapcsolódást jelképezik.

fantasstic-kiallitas-elle.hu
Fotó: Cservenyák Olivér

Sokszor vesszük az életet – és saját magunkat is – túlságosan komolyan. Ezek a színes, formás, girbegurba, absztrakt képek és a gömbölyded popók célja, hogy megengedjük magunknak azt, hogy bolondok és lazák legyünk, rájöjjünk arra, hogy milyen csodálatos és menő emberek vagyunk kívül-belül!

Van olyan művész, akit példaképednek tekintesz, aki inspirál? Segíti jelenleg valaki szakmai tanácsokkal a munkádat?

Kifejezett példaképeim nincsenek, inkább azt mondanám, hogy számos csodálatos művész alkotása ad óriási inspirációt és motivációs löketet. Nagyon szeretem például Hagihara Takuya grafikus színes képeit, Evi O designer, vagy például Alex Proba munkáit. A magyarok közül Magyarlaki Bence szobrászművész és Keserű Ilona festőművész a favorit.

fantasstic-kiallitas-elle.hu
Fotó: Cservenyák Olivér

Jelenleg Tarnai Edina, a DINDIN Galéria tulajdonosa segíti az utamat. Szuper érzés, hogy hisz bennem és támogat szakmailag, és emberileg is mellettem áll. Nagyon hálás vagyok neki.

Hogyan fér meg egymás mellett a civil munkád és a festészet?

Civilben az ELLE magazin brand- és marketing osztályát erősítem, mint marketing koordinátor. Nagyon szeretem a munkámat, a csapatomat, akik óriási, támogató szociális hálót képeznek az életemben. A munkámat teljes mértékben össze tudom egyeztetni az alkotással, hiszen általában este- vagy hétvégén festek. A festés számomra óriási plusz erőt és kreativitást ad a munkámban, és ez vice versa érvényes.


Mik a távlati terveid a festészettel?

Szeretném, hogy a mostani, fantASStic címen futó kiállításom a lehető legjobban sikerülne. Kíváncsi vagyok, milyen visszhangja lesz a képeimnek és a témámnak. Jó lenne minél több kiállítással előrukkolni, és egyre több helyen látni a képeimet – ezzel óriási álmom válna valóra.

Kinek szánod a képeid elsősorban?

Minden olyan embernek, aki szereti a színeket, a kedves és hóbortos formákat, aki szeretne valami nagyon cukit az otthonába.

A képeimet jelenleg a DINDIN Galérián keresztül lehet elérni. 

fantASStic kiállítás
2023. 09. 15- 2023. 10. 15.
DINDIN Galéria, 1053 Budapest, Veres Pálné u. 5.
Megnyitó: 2023. 09. 15. 19:00-22:00

A tárlat megtekintéséhez előzetes bejelentkezés szükséges a DINDIN Galéria oldalán keresztül.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves