Quantcast

Mary Poppins visszatér a mozikba

Julie Andrews után Emily Blunt kapta meg minden idők legikonikusabb dadájának szerepét

A megoldások életünk problémáira sajnos nem szoktak csak úgy lepotyogni az égből. De Mary Poppins eljön, ha valóban szükség van rá. Emlékeztek, ahogy esernyőjével és orvosi táskájával egyszer régen megérkezett a nyugati széllel, hogy megzabolázza a Banks gyerekeket? Decemberben újra láthatjuk!

A Disney már közzétett két trailert is a filmhez, melyekből kiderül, hogy a különös és imádnivaló dadát Emily Blunttal játssza.

Ezt a filmet Rob Marshall rendezte, aki leginkább a Chicago musical filmről híres, és most nem annyira az 1968-as változat előtt szeretne tisztelegni a felejthetetlen Julie Andrews-zal a főszerepben, hanem Pamela Lyndon Travers további könyveiből használ részeket, melyek a csodálatos Maryről szólnak.

Julie Andrews, 1964

"Ha elveszíted az utat, ne feledd, a varázslat mindig visszatér" - ez esetben épp a nagy gazdasági világválság kellős közepén, Londonban. Ez az az időszak, amelyben Travers könyvei születtek, és Mary meglátogatja a már nem is kicsi Banks gyerekeket, hogy segítsen visszaterelni életüket a helyes útra. A felnõtt Michael Banks három gyereke, Annabel, John és Georgie, a felesége és az egyre nehezebb körülmények tesznek róla, hogy a házban állandó legyen a káosz és a rendetlenség.

És a lánytestvér, Jane segítsége nem elég. Az Emily Mortimer alakította karakter (Match Point, Könyvesbolt a tengerparton) nagyon modern nő, egy munkásjogokért küzdő suffragette, akinek nincs elég ideje ráncba szedni a Banks házat. Röviden, Mrs. Poppinsnek vissza kellett térnie. A #comingback nyilvánvalóan nagyon stílusos, hiszen a nevelőnőnek a Nagy Depresszió ellenére is finomak a ruhái, és míg a Banks gyerekek felnőtek, ő egy percet sem öregedett.

A szép ruhákon kívül az is hasonlít az eredeti filmhez, hogy ebben is lesznek dalbetétek. És még egy érdekesség: a fantasztikus Meryl Streep is feltűnik cameo szerepben, mint az excentrikus Topsy unokatestvér.

Nem sokára újra emlékezni fogunk, milyen érzéseket keltett bennünk Mary Poppins kislánykorunkban. Addig is, időzzünk néha kicsit a felhőkben és ne feledjük: sohasem tudhatjuk, mikor esik le onnan valaki, akire szükségünk van.