Quantcast

Vélemény

A Jóbarátok új része adott is, de el is vett tőlünk

© Warner Bros.

Megnéztük a Jóbarátok újraegyesülését.

Körülbelül 15 éves lehettem, amikor elkezdtem nézni a Jóbarátokat. Közel 10 évvel a sorozat befejezése után kattantam rá teljesen a hat barát történetére, és azóta minden este erre a sorozatra alszom el. Akkora rajongó vagyok, hogy legalább 6 Friends feliratú póló lóg a szekrényemben, reggel Central Perk csészéből iszom a kávémat, ilyen tematikájú kvízestekre járok, és minden könyvet elolvastam, ami megjelent róluk. Így gondolhatjátok, mennyire örültem, amikor kiderült, hogy újra összeáll a csapat!

Lelkesedésem egészen addig tartott, amíg ki nem jöttek a show-ról az első információk. Szinte biztos voltam benne, hogy hatalmas csalódás lesz az egész. Mindenesetre lebeszéltem a legjobb barátnőmmel, hogy együtt nézzük meg, elkészítjük Joey híres húsgolyós szendvicsét, és keverünk magunknak egy adag Margarita koktélt. Így is kezdtünk bele…

Egy kis hatásvadászat

Mindig is tudtam, hogy a Jóbarátok alkotói értenek a hatásvadászathoz, de ezzel sosem volt problémám, így az sem zavart, hogy a befejező epizód utolsó 5 percével kezdődött a reunion. Persze rögtön könny szökött a szemembe. Ezután tovább fokozták a hangulatot azzal, hogy megmutatták azt a pillanatot, amikor a szereplők először térnek vissza a stúdióba. Szerencsére eddig tartott a komolyság – innentől kezdve a szokásos lazaság jellemezte a show-t. Gyorsan felpörögtek az események, és megkezdődtek a sztorizgatások. Egyetlenegy kifogásolható rész volt még, amit talán ki kellett volna hagyni. Kicsit érthetetlen volt, amikor átlagos emberek mondták el, mit jelentett számukra a show. Félreértés ne essék, nem azért, mert ne lennék rájuk is kíváncsi, inkább csak- szerintem-  nem illett bele a műsorba.

Sztárvendégek

Ledöbbentem, amikor először megláttam a listát azokról a sztárokról, akik szerepelni fognak a műsorban. Mégis mit keres Cara Delevingne, Justin Bieber, David Beckham vagy Cindy Crawford a Jóbarátok újraegyesülésén?! De egyáltalán nem volt zavaró a jelenlétük, hiszen a legtöbben közülük meg sem szólaltak, vagy csak néhány kedves gondolatot osztottak meg arról, mit jelent neki a sorozat.

Új információk

Őszintén: én szinte biztos voltam benne, hogy semmi újat nem fogok megtudni a sorozattal kapcsolatban. Ezer százalékra vettem, hogy tisztában vagyok az összes kulisszatitokkal, pedig nem is tévedhettem volna ennél nagyobbat. David Schwimmer több bombát is ledobott a műsor során: az egyik a Ross majmához köthető, a másik pedig Jenniferhez fűződő viszonyához. De Matt LeBlanc is kecsegtetett némi újdonsággal. Ezzel a néhány meglepő, új információval nem érezhette egy néző sem azt, hogy nem kapott semmit ettől a közel 100 perctől.

Valaki nagyon hiányzott

Matthew Perry teljesen láthatatlan volt végig, az egész műsorban. Alig szólalt meg a 100 perc alatt, bár azt le kell szögeznem, hogy amikor kinyitotta a száját, akkor nagyokat mondott. Mégis, erre oda kellett volna figyelni a készítőknek, hiszen ő volt a legnépszerűbb karakter. Illetve James Corden is nagyon elhanyagolta, és kihagyta a diskurzusokból.

Mégis elvett tőlünk valamit

Miután „lehúzták a függönyt, nem volt semmi hiányérzetem. Úgy éreztem, egy kompaktul összerakott műsort néztem végig, amiből nem hiányzott semmi. Csak pár perccel később éreztem azt, hogy mégis rengeteg minden kimaradt ebből, sőt, az új információkkal már sosem fogom tudni ugyanúgy nézni a sorozatot, ahogy eddig. És ez kicsit fáj, bevallom.

Folytatás? Kizárt!

Bár őszintén, én nem voltam megelégedve James Cordon munkájával, a végére kicsit felhozta magát azzal a kérdéssel, folytatódhat-e a sorozat. Nyilván mindenkit érdekelt a válasz, bár valószínűleg nem voltunk rá felkészülve, hogy ilyen gyorsan elveszik a reményt: „Nem, mert ez Marta és David (Marta Kauffman és David Crane, a készítők) döntése, ők kimondták, és ezzel egyet is értek, hogy szépen befejezték a történetet. Mindenki boldogan él, amit vissza kellene fejteniük, hogy újabb történeteket szőhessenek. Nem szeretném, ha bárkitől elvennék a happy endjét” – mondta Lisa Kudrow, akivel maximálisan egyetértek. Ezzel igazi befejezést kaptak végre a rajongók, vagy legalábbis én.