Quantcast

Fri

Zaklatásokról és megcsalásokról ír önéletrajzában az úszóklasszis

Zaklatásokról és megcsalásokról ír önéletrajzában az úszóklasszis

Sorra kerülnek nyilvánosságra egyre vadabb részletek Jeanette Ottesen most megjelent könyvéből.

"Ez nem csak egy életrajz, ez egy ember története arról, hogyan lett a bizonytalan, kétkedő lányból egy erős, független nő és feminista példakép" - írja csütörtökön megjelent könyve ajánlójában Dánia legismertebb úszója. Jeanette Ottesen 5 olimpián indult 2004 és 2021 között, mintegy 50 érmet szerzett pályafutása alatt különféle világversenyeken.

A Fri című önéletrajzának azonban sanszosan nem a sportkarrierjét érintő részekből idéz majd a világsajtó, hanem a medencén kívül történtekből.

A swimswam.com nevű, úszósporttal foglalkozó oldal szerint a könyvben Ottesen elismeri, hogy éveken át rendszeresen zaklatta és gúnyolta több társával együtt (főleg fiú úszókkal együtt) úszótársát, Lotte Friist, akitől a könyvében most bocsánatot kér.

Kiderül a könyvből, hogy ő maga is áldozatul esett zaklatásnak. Egyszer például behívta az edzője a szobájába, megfogta az ercát, és meg akarta csókolni őt, aki zavarában elfordította az arcát, majd kirohant a szobából.

Az eddig nyilvánosságra került részletek szerint nem csak az úszósport lelkileg is nagyon kemény világáról ír nyíltan az úszólegenda, hanem a magánéletéről is. Előkerül a könyvben a saját szüzességének elvesztésétől a vőlegénye megcsalásáig sok minden.

És hogy miért ír a sokszor saját magára nézve is kellemetlen eseményekről a sporttól már visszavonult Ottesen, arra így válaszolt: "Bizonyára könnyebb lenne hallgatni, de valójában büszke vagyok arra, hogy beismerem, igenis elkövettem ezeket a hibákat az életem során."