Quantcast

Túlretusált képeket mutat a Time a Harry-Meghan párosról

Túlretusált képeket mutat a Time a Harry-Meghan párosról
© Chris Jackson/Getty Images

Erősen manipuláltnak tűnnek a fotók, amelyek egy komoly elismerés miatt kerültek a világlapba.

Első helyen szerepel Harry herceg és Meghan Markle a Time 100 legbefolyásosabb emberét felsoroló híres listájának "Ikonok" szekciójában. A rangos lap tizennyolcadik éve kiadott listájára a házaspár az Archewell nevű alapítványukban végzett munkájuk miatt kerültek fel, azonban szinte az összes nagynevű külföldi hírportál más miatt ír most a szereplésükről.

A Time-ban ugyanis – önmagukhoz képest szokatlanul erősen – manipuláltnak tűnő fotók jelentek meg róluk. Itt a címlapkép, ez csak az egyik tagja a sorozatnak.

A PageSix szerint az internetezők felháborítónak tartják ezt a típusú szerkesztési módot, amely nem csak egy-két ráncocska kisimítását jelenti ebben az esetben, hanem például Harry-nek a valóságosnál sokkal több a haja. De a két híresség arcát is meglehetősen kicsinosították.

 A Yahoo szerint sokak azon sem tudtak napirendre térni, hogy egyes képeken természetellenes pózban szerepel Harry. A Fox News szerint mintha ezek a fotók nem is fényképezőgéppel, hanem a hollywoodi filmstúdiók által előszeretettel használt CGI-technológiával készültek volna.

Korábban megírtuk, hogy két magyar nő is felkerült a rangos listára. Karikó Katalin bikoémikus újabb elismerése már nem annyira meglepő, mellette  a CEU-n kutató és oktató Rédai Dorottyát is beválasztotta  a Time 2021 legnagyobb hatású emberei közé.