Quantcast

TIME100

Két magyar nő van a világ 100 legbefolyásosabb embere között

Két magyar nő van a világ 100 legbefolyásosabb embere között

Karikó Katalin újabb elismerése már nem annyira meglepő, mellette  Rédai Dorottyát is beválasztotta  a Time a legnagyobb hatású emberek közé.

Két magyar nő is felkerült a Time immár 18 esztendeje minden évben kiadott listájára, amely a világ 100, szerintük legbefolyásosabb emberét tartalmazza.

A biokémikus Karikó Katalin neve szinte várható volt a világjárvány utáni évben az mRNS-alapú vakcinák technológiájának egyik szabadalmaztatójaként. Részben neki köszönheti a világ a Pfizer–Biontech koronavírus-elleni oltását.

Karikó neve 2021 legfontosabb innovátorai és kutatói között szerepel, mások mellett a Tesla vezetőjével, Elon Muskkal egy csoportban.

Felkerült a listára a CEU Demokrácia Intézetének kutatója, Rédai Dorottya is az "úttörők" kategóriában, Billie Eilish is szerepel. Rédai többek között gender-oktatással foglalkozik, mások mellett a Labrisz Leszbikus Egyesület által tavaly kiadott Meseország mindenkié című mesekönyv projektkoordinátora.

"Az, hogy bekerültem a TIME100 listára, nagy megtiszteltetés számomra és a Labrisz számára is, nemzetközi elismerése a projektben végzett hatalmas munkánknak – idézi Rédait a hvg.hu. – Tovább bátorít, hogy folytassam a munkám abban a rendkívül ellenséges politikai környezetben, amelyben most élünk. Azt az üzenetet közvetíti, hogy nagyon fontos az, amiért dolgozunk, és remélem, hogy más aktivistákat is arra ösztönöz majd a régióban, hogy továbbra is foglalkozzanak az LMBT+ kérdésekkel, még akkor is, ha ez nehéz, kimerítő és néha félelmetesnek vagy reménytelennek tűnik."