Quantcast

OneRepublic

Megvan az első banda, akik koncertjéért bitcoinnal is fizethetünk

Megvan az első banda, akik koncertjéért bitcoinnal is fizethetünk
© Gareth Cattermole - MTV/Getty Images for MTV

Az amerikai OneRepublic a zeneipar egyik nagy úttörője lett.

A OneRepublic az első olyan nagy amerikai előadó, akik koncertjére kriptovalutával válthattak jegyet a rajongók. Az együttes frontembere, Ryan Tedder különös érdeklődést mutat a fejlődő technológiák és a kriptovaluták iránt – így minden bizonnyal neki is nagy szerepe lehetett abban a döntésben, hogy az ausztriai koncertjükre a jegyekért bitcoinnal is fizethettek a rajongók – ehhez a Strike peer-to-peer bitcoin fizetési alkalmazást használhatták az érdeklődők.

Zene és technológia, kéz a kézben

„A zenekarom és én is nagyon boldogok vagyunk, hogy részesei lehetünk valaminek, ami szerintünk kétségkívül a jövője annak, ahogyan a fizetések lebonyolítása történik korlátlan mennyiségű eszköz, előadás, szolgáltatás, vásárlás, zene stb. esetén világszerte. Legyen szó akár arról, hogy a művészek NFT-k eladásával finanszírozzák az albumaikat, vagy a zenekarok koncertjéért kriptóban is lehet fizetni, a zene és a technológia kéz a kézben járnak. Ezt szem előtt tartva logikus volt számunkra, hogy megtegyük a következő lépést. Decemberben lesz egy zártkörű koncertem, amin szintén lehet majd bitcoinnal fizetni” – nyilatkozta Ryan Tedder.

Az énekes idén áprilisban aukciót szervezett saját NFT-inek értékesítésére, amelyek között helyet kapott egy digitális dal és animáció is, valamint egy Zoom-beszélgetés Ryannel, ahol közös zeneszerzésre is volt lehetőség.

Forrás: Variety