Quantcast

MANCHESTER

Katalin hercegné nem bírta tovább: nyilvánosan könnyekben tört ki

Katalin hercegné nem bírta tovább: nyilvánosan könnyekben tört ki
© facebook.com/theroyalfamily

Katalin hercegné és Vilmos herceg a manchesteri terrortámadás áldozatairól emlékeztek meg.

Már öt éve annak, hogy Ariana Grande manchesteri koncertjén egy öngyilkos merénylő bombát robbantott. A borzasztó esemény megemlékezésén Katalin hercegné és Vilmos herceg is ott voltak. 

Egy öngyilkos merénylő végzett több, mint 20 emberrel

Katalin hercegné sírva fakadt, amikor Vilmos herceg a manchesteri bombamerénylet emlékművének megnyitóján felfedte saját nehézségeit a gyásszal való küzdelemben. Vilmos herceg és Katalin hercegné egy zártkörű ünnepségen csatlakoztak a gyászoló családokhoz, amelyen olyanok is részt vettek, akik túlélték a 2017-es terrortámadás szörnyűségét. A tragédia során 22 ember meghalt és több százan megsebesültek.

Majdnem öt éve már annak, hogy az öngyilkos merénylő, Salman Abedi felrobbantott egy robbanószerkezetet a hátizsákjába rejtve Ariana Grande koncertjén 2017. május 22-én. A Manchester belvárosában található Glade of Light emlékműnél a herceg megosztotta saját gondolatait is a gyászról.

Vilmos herceg maga is a gyásszal küzd

„Túlságosan jól emlékszem a döbbenetre és a gyászra azoknak az arcán, akikkel találkoztam, amikor meglátogattam őket Manchesterben a szörnyűséget követő napokon. Öt év elteltével tudom, hogy a sokak által érzett fájdalom és trauma nem múlt el. Mint olyan ember, aki minden nap a gyászával él együtt, azt is tudom, hogy gyakran az a legfontosabb a gyászolóknak, hogy ne felejtsük el azokat, akiket elveszítettünk. Ezért olyan fontosak az emlékművek, mint például a Glade of Light"

– mesélte Vilmos herceg, aki szerint az emlékmű az erőszak és az emberi élet gyűlöletes semmibe vétele ellen szóló fontos lépés.

A gyászoló családokat meghatotta, hogy Katalin hercegné virágkoszorúk elhelyezésével tette tiszteletét az emlékműnél. A királyi családhoz csatlakozott a manchesteri városi tanács vezetője, Bev Craig tanácsos és az emlékmű tervezője, Andy Thomson is. A szertartáson Jayne Jones is hallható volt, aki a robbanásban elvesztette 14 éves lányát, Nell-t. Katalin hercegnét mélyen meghatották az események, férje, Vilmos herceg szavainál pedig végleg nem tudta magát tartani, könnyekben tört ki. És ugyan a protokoll szerint ilyet nem tehetne, mindenki a szívébe zárta a hercegnét, aki ilyen empátiával és kedvességgel fordult az áldozatok hozzátartozóihoz.

Via

Mi történt mostanában a királyi családban?

Kitálaltak Meghan Markle alkalmazottjai: ezek voltak a legszörnyűbb tettei

Katalin hercegné és Vilmos herceg nem volt hajlandó elmenni a Beckham-esküvőre

Harry herceg őt utálja a legjobban a királyi családból