Quantcast

Végső búcsú

Így emlékeznek kollégái az elhunyt Willie Garsonra

Így emlékeznek kollégái az elhunyt Willie Garsonra
© Jeff Vespa/WireImage

A Szex és New York sorozatban Stanford Blatcht alakító színész 57 éves korában váratlanul elhunyt.

Fia jelentette be a szomorú hírt: 57 éves korában váratlanul elhunyt Willie Garson színész. A legtöbben a Szex és New York Stanfordjaként emlékeznek rá, aki Carrie legjobb barátjaként elegáns csokornyakkendőivel és szellemes megjegyzéseivel lopta be magát a szívünkbe.

Willie Garson halálhíre kollégáit is váratlanul érte, akik megindító bejegyzésekkel búcsúznak szeretett munkatársuktól.

Mario Cantone, aki a sorozatban Stanford partnerét, Anthony Marentinót alakítja, és akivel legutóbb az And Just Like That rebooton is együtt dolgoztak, rövid, szívbe markoló sorokat tett közzé: „Le vagyok sújtva, és egyszerűen eláraszt a szomorúság… Az istenek ajándéka voltál, édes Willie.”

A Szex és New York Mirandáját alakító Cynthia Nixon így fogalmazott: „Mindannyian imádtuk őt, és imádtunk vele dolgozni. Végtelenül vicces volt a képernyőn és a való életben is. Ő volt a fény, a barátság és a showbiznisz történeteinek forrása. Tökéletes profi volt – mindig.”

A kultikus sorozat executive producere, Michael Patrick King is megemlékezett a szomorú hírről. „Willie még akkor is dolgozott, amikor beteg volt. Lelke és a szakmája iránti elkötelezettsége mindennap jelen volt. Színészi és emberi adottságainak sokasága mindenkinek hiányozni fog.”

Willie Garson az örökbefogadás elkötelezett szószólója volt, fiát, Nathent 2009-ben vette magához – a fiú megható üzenettel búcsúzott édesapjától. „Annyira szeretlek, papa. Nyugodj békében, és annyira örülök, hogy megoszthattad velem az összes kalandodat, és olyan sok mindent elérhettél. Annyira büszke vagyok rád. Mindig szeretni foglak, de azt hiszem, itt az ideje, hogy te is elindulj egy saját kalandra!”

Bár hírnevét főként a Szex és New Yorknak köszönheti, Willie több sikeres tévésorozatban is szerepelt, A nagy svindli (White collar) című alkotásban ő játszotta a szélhámos Mozzie-t, de feltűnt az X-aktákban, a Jóbarátokban, a Családi kötelékek és a Cheers egy-egy epizódjában is.  A filmvásznon az Idétlen időkig, a Keresd a nőt vagy a Szívem csücskei című vígjátékokban láthatta a közönség.

Forrás: Elle