Quantcast

#Nipple

Cenzúrával és szexizmussal vádolja az Instagramot Madonna

Cenzúrával és szexizmussal vádolja az Instagramot Madonna
© JB Lacroix/WireImage

A platform eltávolította az énekesnő azon fotóit, melyeken látszódott a mellbimbója.

Az alakját 63 évesen is büszkén vállaló énekesnő az Instagram-oldalán fakadt ki több mint 17 millió követőjének, miután a platform több olyan fotóját is letiltotta, melyeken látni lehetett fedetlen mellbimbóját – számolt be róla a The Guardian.

Mint fogalmazott, hálás azért, hogy „a cenzúra, a szexizmus, az ageizmus és a nőgyűlölet négy évtizede alatt” sikerült megőriznie a józan eszét. Az eltávolított képeken az énekesnő egy ágyon pózolt mélyen dekoltált melltartóban, tangában, neccharisnyában és magas sarkú cipőben. A kifogásolt fotókat némi módosítás után újra feltöltötte – a mellbimbókat ezúttal emojikkal takarva el.

„Újraposztolom a fotókat, amelyeket az Instagram figyelmeztetés vagy értesítés nélkül levett. Az ok, amit a menedzsmentemnek mondtak, az volt, hogy a mellbimbóm egy kis része szabadon volt rajtuk” – írta az újra közzétett képekhez, majd hozzátette: „Még mindig megdöbbentő számomra, hogy olyan kultúrában élünk, amely megengedi, hogy egy nő testének minden porcikáját megmutassák, kivéve a mellbimbót. Mintha ez lenne az egyetlen olyan része a női anatómiának, ami szexualizálható.”

#Freethenipple

Ahogy a hírportál is emlékeztetett rá, nem Madonna az első híresség, aki kifogásolta a közösségi oldal meztelenségre vonatkozó irányelveit. Korábban Miley Cyrus, Rihanna, Scout Willis és Cara Delevingne is kiállt a #FreeTheNipple-mozgalom mellett, amely azért kampányol, hogy a női és férfi mellbimbók megjelenítését kezeljék egyenlően a Facebookon és az Instagramon.