Quantcast

20 év

Boldog szülinapot, ELLE!

Boldog szülinapot, ELLE!
© Tombor Zoltán

Boldog szülinapot, szabadság, boldog szülinapot, egyediség, boldog szülinapot, ELLE!

Sok idő eltelt 2001 óta, pontosan 20 év. Azóta nemcsak mi, de a trendek, az irányzatok és a gondolkodásunk is sok mindenben megváltozott. Nemcsak a nadrágunk dereka ér feljebb és a szemöldökünk lett vastagabb (szerencsére!), de a nők szerepe, hangja és helyzete is újraértelmeződött. 

A lap megjelenése előtt mi is elgondolkodtunk azon, hogy mivel ünnepeljük ezt a 20 évet. Mi az, amivel nektek, olvasóknak kedveskedhetünk, és mi az, amit mi is örömmel készítünk. Arra jutottunk, hogy ismert emberek helyett titeket, nőket helyezünk a középpontba, és bemutatjuk, milyen ma Magyarországon nőnek lenni: a volt modell Zitától, aki Párizs és Budapest között ingázik, Marika néniig, a nyugdíjas tardi hímzőnőig. És kifaggattunk húsz olyan fiatal lányt is a jövőt és a generációjukat érintő kérdésekről, akik talán még nem is éltek, amikor itthon először megjelent az ELLE magazin. 

Ünnepi lapszámunkban annak is utánajártunk, mit jelent ma a nőiesség? Miért van akkora különbség a boomerek és a későbbi generációk között? Hogyan segíthetik a robotok a korlátlan szabadságot, és miben korlátoznak majd? Milyen eredményeket értek el a nőmozgalmak az elmúlt 20 évben és mire számíthatunk 2041-ben? 

A címlapra a világ egyik legjobban kereső modellje, Axente Vanessa került, akiről Tombor Zoltán készített lenyűgöző képeket, minden felesleges gesztus vagy hamis grimasz nélkül.

Reméljük, ti is épp akkora örömötöket lelitek majd a születésnapi lapszámunk olvasásában, mint mi az elkészítésében, és abban bízunk, hogy a következő 20 évben is velünk tartotok!

Rendeld házhoz a 20 éves ELLE magazint itt!