Quantcast

Hack

Megbánta a magánnyomozó, hogy feltörte Harry herceg exének telefonját

Megbánta a magánnyomozó, hogy feltörte Harry herceg exének telefonját
© Anwar Hussein / Getty Images

Az egykori újságíró magánnyomozó, Gavin Burrows elismerte hibáját, amiért célba vette Harry herceg exbarátnőjét, Chelsy Davyt.A BBC2 új dokumentumfilmjében megszólaló Gavin Burrows magánnyomozó elmondta, hogy bűntudata van amiatt, hogy célba vette Davyt, amikor az a 2000-es évek elején a Harry herceggel járt.

A számos megfigyelési cselekmény között, amikkel Burrows állítása szerint a News of the World című újság és más bulvárlapok bízták meg – ezek közé tartozik a hangpostájának feltörése és az ex-pasijainak felkutatása is –, elárulta, hogy a 36 éves dél-afrikai lány egészségügyi múltjának átvizsgálásával is megbízták. Amikor arról kérdezték, hogy konkrétan mit keresett a nő orvosi kartonjaiban, Burrows azt mondta, hogy megpróbált válaszokat találni azokra kérdésekre, hogy volt-e abortusza vagy nemi betegsége.

Burrows elmondta, hogy megbánta, hogy Davyt vette célba, az akkori sajtót kíméletlennek nevezte, és azt mondta, jelentős szerepe van abban, hogy Harryt megfosztották a tinédzseréveitől. 

Folyamatban van a per

Bár szélesebb körben már bocsánatot kért a Harry herceg életében való turkálásban játszott szerepéért, és közvetlenül Harrytől is, amiért megtagadta tőle a gyermekkorát, úgy tűnik, Davytől közvetlenül nem kért bocsánatot azért a lehetséges traumáért, amit a szexuális múltjának feltárása okozhatott.

És míg Harry és Davy továbbra is barátok, Gavin Burrows tanúként szerepel a jelenleg is zajló perben, amit Harry herceg indított a News Group Newspapers ellen. A News of the World 2011-ben szűnt meg, miután felmerült a vád, hogy a lap feltörte a meggyilkolt iskolás lány, Milly Dowler telefonját. A News Group Newspapers elismerte, hogy a News of the Worldnél korlátozott mértékű jogellenes tevékenységet folytattak, de tagadja, hogy további jogsértéseket követett volna el, és nem vállalta a felelősséget a telefonhackelési ügyekben. A jogi vitában érintett más újságok hasonlóképpen cáfolták az ellenük felhozott állításokat.

Forrás: Elle