Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

TULAJDONSÁGOK

3 meglepő jel, ami a magas intelligenciájú emberekre jellemző

2024. május 29.

2 perc olvasás

ELLE

intelligencia személyiség tulajdonság magas intelligencia
3 meglepő jel, ami a magas intelligenciájú emberekre jellemző
© JagranJosh

A szakértők szerint ez a három dolog szinte mindig jellemző a magas intelligenciájú emberekre. 


Az utóbbi időszakban többször vizsgálták a magas intelligenciával rendelkező embereket. A legfrissebb tanulmányok szerint akadnak bizonyos tulajdonságok, melyek szinte mindenkire jellemzőek

Ezekből a jelekből felismerhetőek a magas intelligenciájú emberek 

Nehéz meghatározni, hogy mitől lesz valaki intelligens. Legtöbbször a szakértők azt szokták kiemelni, hogy ebbe a csoportba tartoznak a tájékozott, tanult emberek. Sokan elárulták már, hogy a tanulás nem elegendő, mivel más tulajdonságokra is szükség van ahhoz, hogy valaki mondjuk sikeres legyen. Most elárulták, a magas intelligenciával rendelkező emberekre mely tulajdonságok jellemzőek. 

Nyitottság

A tanulmányok szerint a nyitottság általánosan jellemző a magas intelligenciával rendelkező emberekre. Nem ragadnak le a megszokott dolgoknál, szabadjára engedik a gondolataikat és nem félnek új dolgokat kipróbálni. Gyakran kilépnek a komfortzónájukból, folyton új dolgokat próbálnak ki, bővítik a látókörüket és fejlesztik a képességeiket. Szinte sosem mondják, hogy valamit sosem próbálnának ki, inkább azt lehet tőlük hallani, hogy alig várják, hogy megtapasztalják. 

Kíváncsiság

A PsyBlogon bemutatott tanulmány szerint nagyon erős a kapcsolat a kíváncsiság és az intelligencia között. Ez főként gyerekkorban nagyon fontos, mivel a kíváncsiság befolyásolhatja a személyiségfejlődést. A nyitottság és a kíváncsiság egymás mellett járnak, így mindkettő nagyon fontos

Lelkiismeretesség 

A szakértők szerint a magas intelligenciájú emberek nagyon lelkiismeretesek, ennek pedig nagyon nagy hasznát veszik az iskolában, majd később a munkában. A pozitív tulajdonság azt is jelenti, hogy ezek az emberek elvárásokat támasztanak saját magukkal szemben, ettől pedig jobban teljesítenek és sikeresebben lesznek a munkájukban.


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves