Quantcast

Ikonikus

Több, mint táska – ez a jövő kiegészítője!

Több, mint táska – ez a jövő kiegészítője!

A luxusipar minden területén a vezető márkák üzletfilozófiájában mindinkább előtérbe kerül a fenntarthatóság. A környezettudatos élelmiszergyártás, a fenntartható divat és a zöld szépség mellett a felelős autóipar a következő terület, amit érdemes figyelemmel követnünk!

Egy új, fenntartható világ megteremtéséhez összefogásra van szükség: ahogyan fogyasztóként is egyre fontosabbnak tartjuk, hogy vásárlásainkkal, életmódunkkal lehetőleg a legkevesebbet ártsunk a környezetünknek, úgy a márkák, a dizájnerek és az innovátorok is arra törekednek, hogy forradalmat vigyenek végbe az anyagok világában. Fokozatosan a természetes anyagokat helyezik előtérbe, új dimenziókat adnak az újrahasznosított anyagoknak, a biológiai sokféleség helyreállításán és a környezet regenerálásán fognak dolgozni, és feszegetni fogják az anyagok határait.

Az új luxus bőrmentes!

A Volvo szintén elkötelezte magát az élhető jövőért folytatott küzdelem mellett, célja hogy 2040-re teljesen klímasemlegessé és körforgásossá váljon. Ezen az úton komoly lépéseket jelent a bőr kiiktatása és a fenntartható forrásból származó anyagokra való áttérés. Első bőrmentes autójuk a C40 Recharge, amelyet majd sorra követnek az újabb és újabb tisztán elektromos társai. Bőr helyett a Volvo a saját fejlesztésű Nordico névre keresztelt anyagot használja, ami nem csak prémium minőségű, de valóban fenntartható is. Szinte hihetetlen, hogy ez a kifinomult, puha tapintású anyag PET-palackokból, svéd-és finnországi fenntartható erdőkből származó bio-alapanyagból, valamint újrahasznosított parafadugókból készül! Egy ökoanyag, mely újradefiniálja a luxus fogalmát…

Autópályáról a kifutóra

Ugye, hogy jobban nem is lehetne szemléltetni, mennyire tökéletesen helyettesíthető a bőr, mint egy női táskán keresztül?! A Volvo is így gondolta és felkérte Phillip Lim divattervezőt, hogy a Volvo Cars bioalapanyagának felhasználásával tervezzen egy szép és praktikus hétvégi táskát.

A thaiföldi származású elismert amerikai dizájner munkáiban a környezettudatos tervezés filozófiáját alkalmazza. Évek óta foglalkoztatja a fenntarthatóság, kutatókkal, tudósokkal együttműködve  algákból és más, laboratóriumban termesztett anyagokból divatos kiegészítőket és anyagokat hozott létre, így a Volvo-val való együttműködésbe is hatalmas lelkesedéssel vetette bele magát.

És megszületett a bőr- és kompromisszum-mentes kiegészítő! A VolvoXPhillip Lim táska azt jelképezi, hogy az állati eredetű anyagok helyettesíthetők úgy, hogy a funkciót és a szépséget is megőrizzük.

A Nordico új időszámítást jelöl, remélhetőleg örökre megváltoztatja a luxusról alkotott elképzeléseinket!

A témáról bővebben ITT tájékozódhatsz!