Quantcast

Félreérthető

Speciális ékszer miatt össztűz zúdul a Givenchy-ra

Speciális ékszer miatt össztűz zúdul a Givenchy-ra
© Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Hurok alakú láncot viselt a nyakán a márka több modellje a párizsi divathéten.

Kemény kritikákat kap a Givenchy divatház, miután egyes modelljei hurok alakú nyakláncot viseltek a kifutón a párizsi divathéten - írja a BBC.

Összesen három modell viselte az ékszer arany és ezüst változatát a francia luxusmárka 2022-es tavaszi-nyári bemutatóján vasárnap.

Meglepőnek tűnik a Givenchy kreálmánya, a rá kapott viszont reakciókat nem nevezheti meglepőnek a divatház, ugyanis két méretes botrányt kavart a Burberry szintén hurokmotívumot megjelenítő pulóvere. A brit márka akkor bocsánatkérésre kényszerült.

"Azt gondolnánk, az iparág megtanulta már, hogy ne tegyenek hurokra emlékeztető dolgokat a modellek nyakába" - írta a divatra specializálódott Instagram-fiók, a Diet Prada. Szerintük a történelem ismétli önmagát.

Kim Saira aktivista és művész azt írta: "Miként lehet, hogy ez több emberen is átment a show előtt, és mindenki azt gondolta, ez így rendben van? ...miért nem vagyok meglepve?"

A botrányosra sikerült bemutató Givenchy új kreatív igazgatójának, Matthew Williams-nek az első show-ja, a márkához nyáron került szakember mindjárt magyarázkodással kezdte új pozíciójában. 

"Nagyon megmunkáltak és nagyon összetettek ezek a darabok" - nyilatkozta a Vogue-nak.