Quantcast

Fehér inggel tisztelegnek Karl Lagerfeld munkássága előtt

77 egyedi darabot lehet majd megvásárolni a párizsi divathéten

Karl Lagerfeldnek rengeteg mondása volt, de ez az egyik kedvencünk: "Ha azt kérdezed, hogy melyik ruhadarabot találtam volna fel szívesen a divat során, az a fehér ing. Számomra a fehér felső mindennek az alapja, a többi csak ezután jön." A WWD bejelentette, hogy létrehoz egy új karitatív kezdeményezést, 'A Tribute to Karl: The White Shirt Project' néven, amiben a divatvilág azon alakjai vesznek részt, akik a tervezőlegendához élete során legközelebb álltak.

7 fehér inget terveznek Karl emlékére, és összesen 77 darabot árulnak majd belőlük (777 euróért). A sok hetes nem véletlen: a tervezőnek ez volt a kedvenc száma, valamint Párizsban a hetedik kerület volt a kedvence. A fehér ing, a tervező kedvenc ruhadarabja egyfajta emlékműként értelmezendő. Emlékét azok ünneplik majd, akik legjobban szerették és akik a múzsái voltak az évek során: Cara Delevingne, Diane Kruger, Kate Moss, Amber Valletta, Lewis Hamilton, Tommy Hilfiger, Alessandro Michele, Takashi Murakami, Carine Roitfeld és Sébastien Jondeau csak néhány név a résztvevők közül, akik segitenek életre kelteni a különleges megemlékezést.

A projekt élén Carine Roitfeld áll, az egykori francia Vogue főszerkesztő - ma már Karl Lagerfeld márkájának feje - fog gondoskodni róla, hogy a jótékonysági akció által befolyt összeg a párizsi Descartes egyetemhez kerüljön, ahová a tervező élete során számtalanszor adományozott. "Nem tudnék jobb módot elképzelni, hogy a kreatív alkotás iránti szenvedélyét ünnepeljük." - mondja Carine Roitfeld. Pier Paolo Righi, a Karl Lagerfeld divatház igazgatója elmondta: "Mindenkit bevontunk a projektbe, akik közel álltak Karlhoz, akiket a múzsájának tekintett. A hét fehér ingek Párizsban lesznek elérhetők a szeptemberi divathét során, hiszen ennél jobb helyszínt nem is lehetne elképzelni a megemlékezésre."