Quantcast

A kardigán visszatér - Hogyan hordjuk sikkesen?

A Pradatól a Balenciagáig mindenki felélesztette a gombos, kötött kardigánt, távol a nagymama stílustól.

Amikor a Balenciaga, a Prada és a Gucci is egyetértenek egy bizonyos darabot vagy stílust illetően, akkor biztosak lehetünk benne, hogy abból trend lesz, függetlenül attól, hogy korábban mennyire nem volt divatos és kívánatos.

Vegyük például a kardigánt, ami alapdarabbá vált ezen a télen és azon túl is. Tökéletes választás a sivár őszi-téli napokra, amikor szív szerint egyszerűen a legmelegebb, legkényelmesebb öltözékünket viselnénk. A kardigán tulajdonképp a köntös kötött változata. A kilencvenes évek óta egyáltalán nem számított divatosnak, amikor is hanyagul, grunge stílusban viselték: az oversize darabokat lazán felkapták egy ruha fölé, egy Levi’s 501-es farmerrel kombinálva.

De köszönhetően a véleményvezéreknek, és a kifutók pártfogásának, a kardigán újra az élre tört. Ez az igazán kényelmes darab az elmúlt néhány szezonban szerves részévé vált a Gucci maximalista művészetének, amit legutóbb térd alá érő szoknyákkal kombinálták. Miuccia Prada, aki régóta rajong a kardigánért, pedig oversize darabokat kínál, amiket kigombolva érdemes viselni egy elegáns ceruzaszoknyával. Christopher Kane többször is elismerését fejezte ki a darab iránt legutóbbi kollekcióiban – felejtsük el a farmer- vagy a bőrdzsekit, az elnyűtt kardigánt részesíti előnyben viseletként a csinos nyári ruhák fölé. A Balenciaganál Demna Gvasalia jelenleg jacquard, Balanciaga logóval ellátott darabokat kínál. A kardigán újbóli megjelenése a kifutókon annak is köszönhető, hogy számos fiatal influenszer és celeb is pártfogásába vette, beleértve Alexa Chungot, Selena Gomezt és Kate Bosworthöt is.

A legegyszerűbb módja a kardigán viselésének, ha egy egyenes szárú farmerral és egy pólóval vesszük fel – ha oversize méretet választunk, azzal elkerülhetjük, hogy ódivatúnak tűnjünk. Vagy begyűrhetjük egy magasderekú nadrágba a karcsúbb megjelenésért. Egyéb alternatíva még, ha invesztálunk egy szép, kötött darabba, amit övvel megkötünk egy midi szoknya felett – munkába járós, téli viseletnek ez remek választás. Alkalmi ruhákhoz viselve pedig kevésbé tűnhetünk elegánsnak és túlöltözöttnek. Nagy rajongói vagyunk Alexa Chung stílusának, aki nadrágba tűrve viseli, mintha egy blúz lenne.

Van rá mód, hogy szexivé varázsoljunk egy kardigánt: tegyünk úgy, mint Alexandra Lapp és hagyjuk szabadon az egyik vállunkat, úgy, hogy kilátszódjon a kulcscsontunk.

Kissé lezserebbé tennéd az estélyidet? Ahelyett, hogy a bőrdzsekit vennél hozzá, válassz inkább egy oversize kardigánt. A lazább hatás kedvéért hagyd, hogy a kardigán lecsússzon a válladról.

A Gucci hosszú, kötött kardigánja remek választás egy visszafogott farmerral kombinálva.

Ha enyhébb az idő, felejtsük el a kabátot, hordjunk inkább elnyűtt kardigánt egy szimpla pólóval és farmerral. Vegyük lazán az idei trendet!

Párosíts egy szép, kötött kardigánt térd alá érő szoknyával és csizmával, és hangsúlyozd a derekad egy visszafogott övvel.

A karcsúsított kardigánt magas derekú, vágott szárú farmerrel és kitten magassarkúval kombináld. A pasztell árnyalatok pedig tavaszi hangulatot kölcsönöznek a megjelenésnek.

Valóban lehetséges esti viseletként hordani a kardigánt. Ahogy Alexa Chungon is láthatjuk, csupán egy finom kötésű, karcsúsított kardigán kell hozzá. Tűrjük be a méretre szabott nadrágunkba (vagy ahogy Chung is teszi, egy bőrnaciba) a tökéletes megjelenésért.

forrás: elleuk.com, képek: Getty