Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Tippek

Ezek a legtökéletesebb zuhanyzók egy kicsi fürdőszobába

2024. június 26.

3 perc olvasás

ELLE

lakberendezés fürdőszoba zuhanyzó
Ezek a legtökéletesebb zuhanyzók egy kicsi fürdőszobába
© Shutterstock

Ezek a zuhanyzók minden kis fürdőszobában megállják a helyüket. 


A kis fürdőszoba berendezése gyakran kihívást jelent, és szintén nagy fejtörést okozhat a megfelelő zuhanyzó kiválasztása, amikor nem gondolkodhatunk nagy térben. Azonban fontos tudni, hogy a kis fürdőszobákban a tér maximalizálásának és a nyitottság érzetének megteremtésének egyik módja a zuhanyzó beépítése, hiszen egy fürdőkád csak összezsúfolná a helyiséget. 

A sarokzuhany az egyik legnépszerűbb trend 

Hogyan használhatod ki hatékonyan a teret? A sarokzuhany beépítésével! Ez a kialakítás maximalizálja a rendelkezésre álló teret azáltal, hogy kihasználja a helyiség egyik sarkát, és jellemzően háromszög alakú formát használ, hogy több helyet biztosítson a fürdőszobában. Ezenkívül vannak olyan stílusok is, amelyek íveltek, és ezek egy kicsit több helyet teremtenek a zuhanyzóban. A nagy zuhanyfejet pedig pont emiatt érdemes jó magasra tenni. 

Színes zóna, hogy a fürdőszoba nagyobb legyen

A színezés egy olyan tervezési technika, amely különböző színek vagy árnyalatok használatát jelenti a tér bizonyos területein, hogy vizuális érdekességet teremtsen, zónákat határozzon meg, és befolyásolja a méret és az arányok érzékelését. Egy kis méretű, zuhanyzós fürdőszobában a színezéssel stratégiailag nagyobbnak tűnhet a tér, mint amekkora valójában. A kizárólag a zuhanyzóban használt világos és élénk színű csempék vizuálisan tágasabbá tehetik a fürdőszobát. A padló színezése azonban szintén jó megoldás lehet, ha azt szeretnénk, hogy nagyobbnak érzékeljük az otthonunk egyik legfontosabb terét. 

A keret nélküli zuhanyzó 

A keret nélküli zuhanyzó nagyobb tér illúzióját keltheti egy kis fürdőszobában. Ez a kialakítás zökkenőmentes átmenetet teremt a zuhanyzótér és a fürdőszoba többi része között, csökkentve a vizuális zavarokat, és egy nagyobb, tágasabb helyiség látszatát keltve. Ez a megoldás egyre elterjedtebb, és például rengeteg Airbnb kislakásban is ezt a megoldást választják a tulajdonosok. Egyszerű, de mégis nagyszerű, és fontos megjegyezni, hogy néha a kevesebb több: egy egyszerű és világos, keret vagy minta nélküli zuhanykabin előnyös lehet a fürdőszobában.

Az ívelt zuhanykeret sem ment ki a divatból 

Az ívelt zuhanykeret a kis fürdőszobában nagyobb tér illúzióját keltheti a vizuális nyitottsághoz és az áramlás érzetéhez hozzájáruló kialakításával. A zuhanykeret görbülete simább átmenetet teremt a zuhanyzó és a fürdőszoba többi része között. A titok abban rejlik, hogy az éles szögek vagy sarkok hiánya minimalizálja a vizuális megszakításokat. Emellett a merev és szögletes szerkezet helyett az íves kialakítás lágyítja a vonalakat, és harmonikusabb érzetet kelt.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves