Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Ódivat

3 fürdőszoba trend, ami 2024-ben már elavult

2024. június 12.

3 perc olvasás

ELLE

trend fürdőszoba lakberendzés
3 fürdőszoba trend, ami 2024-ben már elavult
© Shutterstock

Ezek a fürdőszoba trendek most már nem olyan népszerűek.


A fürdőszoba az a hely, ahol gyertyát gyújthatsz, és kipihenheted a hosszú napot, de ugyanakkor ebben a térben történik a készülődés is, amikor megyünk valahova. Esztétikai szempontból valóban azt szeretnénk, ha a fürdőszobánk barátságos és nyugodt érzést keltene mindenkiben, ugyanakkor funkcionálisnak is kell lennie. Vannak azonban bizonyos trendek, amelyek idén már nem hódítanak. 

A teljesen fehér fürdőszoba

A rossz hír, hogy a teljesen fehér fürdőszobák időszakának vége. Semleges vonzerejük miatt a fehér tónusok a múltban sok más színt megelőztek a fürdőszobai színsémák listáin, de mindez most megváltozik. Lehet, hogy klasszikus választás, de a lakberendezők szerint a teljesen fehér klinikai megjelenést kelthet, ami elveszi a fürdőszoba általános esztétikáját, és persze az önellátó helyiség otthonosságát.

Az olyan földszínek, mint például a lágy barna sokkal otthonosabb hatást kelt. A könnyed frissítés érdekében pedig válassz természetes vagy meleg árnyalatú törölközőket. A lényeg, hogy nyugodtan játszadozhatunk a színekkel, ugyanis idén már nem a semlegesség dominál.

Shutterstock

A divatos csempe problémája

Semmi baj nincs egy jó fürdőszobai csempével, de a mostanában olyan nagyon divatos excentrikus stílusok és elrendezések néhány év múlva már elavultnak tűnhetnek. Lehet, hogy jobb lenne, ha semlegesebb színsémát és csempeelrendezést fontonál meg, amikor a fürdőszobáról van szó. Ha abszolút ragaszkodsz egy bizonyos bolondos stílushoz, akkor talán először csak egy falat csináltass meg. Ez a trükk biztosítja a dekorációs adagot, és sokkal könnyebb lesz frissíteni, amikor megjelennek az újabb trendek.

Shutterstock

A szőnyegpadlózat

Mindannyian tudjuk, milyen szörnyű érzés a hideg padlóra lépni, amikor kilépünk a zuhanyzóból vagy a fürdőkádból. Ezért teljesen érthető, hogy miért vált népszerűvé a szőnyegpadló a fürdőszobákban. Meg kell azonban jegyeznünk, hogy ennek a fürdőszobai burkolatnak van egy nagy hibája: a higiénia. Köztudott, hogy a szőnyegek tisztán tartása félelmetes és nehéz feladat,de ez még nehezebbé válik, ha idővel sok víz kerül rá. 

A legbiztosabb dolog, amit tehetünk, a csempézett padló és a hozzá tartozó fürdőszobaszőnyeg a láb alatti érzésért azok számára, akik utálnak hidegre lépni. Ez sokkal higiénikusabb megoldás, ráadásul jobban néz ki, és hosszú távon még sokkal olcsóbb is lehet, mivel a csempe sokkal tartósabb.

Shutterstock

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves