Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Black

3 bizonyíték, hogy a fekete szín jó választás a fürdőszobába

2024. június 13.

2 perc olvasás

ELLE

fürdőszoba fekete szín
3 bizonyíték, hogy a fekete szín jó választás a fürdőszobába
© Shutterstock

A feketétől sokan félnek,ha a fürdőszobáról van szó. 


A fekete szín a fürdőszobába  egy váratlan és szokatlan dizájn, de ötvözve az elegáns eleganciát és az avantgárd hangulatot tökéletes lehet. Sokan félnek azonban, hogy a fürdőszoba a sötét színektől túl komornak tűnhet, ám most bebizonyítjuk, hogy a megfelelő árnyalatokkal pont az ellenkező hatást érhetjük el. Remekül alkalmazva a mély, kifinomult fekete festékszínek elmoshatják a tér vonalait, és tágasabbá tehetik azt.

Mehet a fekete tapéta?

Nem a festés az egyetlen módja annak, hogy fekete színt csempésszünk a fürdőszobába, ugyanis a tapétával is remek eredményeket érhetünk el. A helyiségtől és a szellőzés mértékétől függően egy fekete fürdőszobai tapéta szép kiegészítője lehet, hogy lágyságot és textúrát adjon az elrendezéshez. Ez azért is jó megoldás, mert ha félünk attól, hogy a túl sok sötét megárthat, akkor egy kis felületen elég kísérletezni a fekete tapétával. A lehetőségek tárháza pedig végtelen.

tükrök, tükrök

A fekete egy hangulatos szín, így egy fürdőszoba a megfelelő designelemek nélkül elég sötétnek tűnhet. Bár csábító lehet további fényforrások hozzáadása, vannak más, dekoratívabb módszerek is, amelyekkel világosabbá teheti a teret, ilyenek például a tükrök, ami lássuk be, hogy elengedhetetlen a lakás ezen részében. A tükrök segítenek visszatükrözni a fényt a helyiségben, így az világosabbnak tűnik. Fontold meg, hogy egy túlméretezett darab mellett döntesz, hogy játsszon a szoba méretarányaival. 

A növényeket sokan szeretik 

A fürdőszobák mindig nagyszerű helyiségek a szobanövényeknek, hiszen a párás környezetben azonnal jól érzik magukat, miközben élénk dekoratív elemet adnak a térnek. A zöld növényzet kontrasztja különösen jól működik egy fekete fürdőszobában is. A buja zöld növények beépítése frissítő, természetes színt hozhat, lágyítja az összképet, és egy réteg élénkséget ad hozzá. A növények emellett a nyugalom és az élet érzetét is keltik, így a helyiséget hívogatóbbnak és harmonikusabbnak érezzük.

Shutterstock

 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves