Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

TREND

Eljött a kockás textíliák ideje! Nem csak a pléden néz ki jól.

2022. november 17.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

divat kockás trend minta
Eljött a kockás textíliák ideje! Nem csak a pléden néz ki jól.
© Shutterstock

Egy vidéki házban, de egy modern városi otthonban is jól mutat a klasszikus kockás minta.


Ha vágysz egy kis színre, mintára az otthonodban, egy kockás párna, tapéta vagy kockás huzatú fotel remek választás lehet. A klasszikus minta soha nem megy ki a divatból, rengeteg színben és variációban kapható és remek kiegészítője tradicionális, de modern stílusú otthonoknak is. Nagy előnye a kockás mintának, hogy úgy visz életet és játékosságot egy térbe, hogy közben nem dominál benne. Mutatunk néhány inspiráló alkalmazási módot!

1. Merész színek

Ha biztosan szeretnéd elkerülni a klasszikus, kockásterítős hatást, válassz élénk, vibráló színű kockás párnákat. Ez az egyszerű minta jól megfér bármilyen stílusú bútorral, a színek pedig garantáltan vidámmá varázsolják az összeállítást.


2. Fókuszpontban

Ha van egy egyébként visszafogott tónusú nappalid, ahol viszonylag semleges színű darabok kaptak helyet, egy kockás kárpitos kanapé remek fókuszpontja lehet a terednek. Ha még színes változatot is választasz, garantáltan mindenki a kanapéd nézi majd meg először, ahogy a nappalidba ér.


3. Mix&Match

A kockás mintákban az a legnagyobb előny, hogy úgy lehet őket más mintákkal párosítani, hogy nem kapunk zagyva, túlzsúfolt eredményt. Az egyszerű vonalai tökéletesen asszisztálnak a virágmintáknak, pöttyöknek, csíkoknak.


4. Falra mászva

A skót kockás, vagyis tartán, egy visszafogott tónusban bármelyik szoba falán ízléses és elegáns tapétaminta lehet. Nem hívja fel magára túlzottan a figyelmet, mégis textúrát és ritmust ad a térnek.

5. Talpalávaló

A sakkminta, az örök klasszikus, burkolatként minden helyiségben emelkedett hatást kelt akár hideg burkolatként, akár padlószőnyegként. Ha szeretnénk kilépni a fekete-fehér minta komfortzónájából, párosíthatjuk a fehér kockákat halványabb, pasztelesebb színekkel is.


+1 Hátsó szándék

Ha nem szeretnénk, hogy a kockás minta túl hangsúlyos legyen, de stílust akarunk adni a térnek, a karosszékek hátsó kárpitja a tökéletes felület arra, hogy ezt a finom és elegáns hatást elérjük.  

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves