Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KONYHATREND

A vízesés munkalap 2024 legnagyobb konyhai trendje, fényűző hatást kelt

2024. június 06.

2 perc olvasás

ELLE

lakberendezés konyha decor konyhai munkalap munkalap
A vízesés munkalap 2024 legnagyobb konyhai trendje, fényűző hatást kelt
© Shutterstock

A vízesés munkalap nagyon népszerű most. 


A vízeséses munkalap a legnagyobb konyhai trend lett 2024-ben. Ez a csodálatos és divatos dizájnelem  luxust és időtlen vonzerőt kölcsönöz az otthonunknak, miközben a figyelem a konyha és a tartósan megmaradó funkciók felé fordul. A lakberendezők elárulták, miért érdemes beruházni rá. 

Ez teszi különlegessé

A munkalap cseréje nagy költségekkel jár, ezért fontos, hogy a design időtállónak tűnjön, ugyanakkor illeszkedjen a saját stílusunkhoz, hiszen a cél,  hogy hosszú évekig szeressük. A vízeséses munkalapok azok, amelyek nem a konyhasziget szélén végződnek. Úgy készülnek el, hogy a pult egyik vagy mindkét oldalán is folytatódnak, lényegében vízesésként aláfordulva a szigeten.

A vízeséses konyhai munkalap az, ahol a kő körbeöleli a sziget tetejét és oldalát vagy oldalait, vagy egy szekrénysor végét

 – mondta  Elizabeth Sherwin, a Naked Kitchens kreatív igazgatója.

Ez a szabadon áramló kialakítás befejezettebb megjelenést kölcsönöz a konyhaszigetnek, ahelyett, hogy minden oldala szabadon lenne. A vízeséses munkalapok zökkenőmentes áramlást biztosítanak a felülettől a padlóig. Ez a kialakítás azt a benyomást kelti, mintha a munkalap „vízesésszerűen” esne lefelé, innen kapta a nevét is. 

A jó minőségű anyag elengedhetetlen

A vízesés munkalapnál a luxus kivitelezéshez jó minőségű anyagra van szükség. Fontos tudni, hogy az olyan kiváló minőségű anyagok, mint a gránit, a márvány, a mészkő és a kvarc nagyszerű választás, mivel egyszerre nyújtanak tartósságot és vizuális vonzerőt. Emellett azonban figyelembe kell venni az anyag vastagságát, mert a vastagabb lapok merészebb kijelentést tesznek, a vékonyabbak pedig visszafogottabbnak tűnnek.

Az újrahasznosított fa időtálló választás, amely hagyományos és kortárs környezetben egyaránt működik, de más lehetőségek, például a kvarc, a beton vagy a márvány is jól használható, különösen a modern otthonokban

 –  mondta Alex Main, a The Main Company igazgatója a Homes & Gardens magazinnak. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves