Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Újra népszerű a Tiffany-lámpa, ez 2024 legizgalmasabb trendje

2024. április 22.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

lakberendezés lámpa szecesszió tiffany 2024 trend
Újra népszerű a Tiffany-lámpa, ez 2024 legizgalmasabb trendje
© Instagram@tiffanylampsuk

A Z generáció ismét felfedezte magának a Tiffany-lámpa szépségét.


A gyakorlati értékén kívül egy gyönyörű, színes Tiffany-lámpa a lakás dísze is lehet, de egyáltalán nem mindegy, hogy milyen stílusú lakásban helyezik el.

A klasszikus lámpa Tiffany-üveg felhasználásával készül, és a színeken túl a mintákat tekintve is gazdag a választék. A XIX. század végén megjelenő lámpák a szecessziós művészeti irányzathoz tartoznak, és bár a XX. század során a történelmi események nem mindig kedveztek a finom megmunkálású használati tárgyaknak, a század végén ismét divatba jöttek ezek a lámpák.

A formára vágott, színes üvegekből összeállított lámpák mostanra a Z generáció szemében is értéket képviselnek, és egyre népszerűbbé válnak.

2024-ben a Tiffany-lámpa lesz az egyik legkeresettebb berendezési tárgy

Ezek a lámpák gyakorlatilag státuszszimbólummá váltak, hiszen kezdettől fogva kifejezetten drágának számítottak. A több mint 100 évvel ezelőtt divatos darabok iránt azonban ismét nagy érdeklődés alakult ki, hiszen kellemes fényükkel bármelyik helyiséget azonnal otthonossá varázsolják.

Meglepő módon most a 20-as, 30-as éveikben járó fiatalok szűk rétege fedezte fel magának ezeket a színes lámpákat, és egyre többen építik be a mindennapjaikba valamilyen módon ezt a stílust.

Már néhány évvel ezelőtt is voltak jelei annak, hogy izgatja a fiatalok fantáziáját ez a régiség. 2018-ban például a Christie's aukciós ház elárverezett egy ritka, Pond Lily asztali lámpát, amely megdöntötte a Tiffany valaha eladott legdrágább darabjának rekordját: 3,37 millió dollárért kelt el.

Nemrégiben a Louis Comfort Tiffany által 1889-ben szabadalmaztatott üveggyártási stílus innovatív formái a design területén is nagy sikereket értek el. Képzőművészeti kiállítást is rendeztek a Tiffany stílusának felhasználásával, de a divatvilág is felfedezte magának a különleges hangulatú lámpákat: Oscar de la Renta divatbemutatóján egy Tiffany-lámpák ihlette ruhát mutattak be a kifutón a 2024-es őszi kollekció részeként.

A Tiffany-lámpa diadalmenete folytatódik, egy-egy darab vagyonokért cserél gazdát, és mára a lakberendezők is úgy vélik, hogy az egyik legnépszerűbb trend lesz az idei évben.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves