Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

TUTI TIPPEK

Ezt tedd, ha gyorsan el szeretnéd adni az ingatlanod

2023. március 10.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

ingatlan eladás lakásfelújítás tippek home staging
Ezt tedd, ha gyorsan el szeretnéd adni az ingatlanod
© Shutterstock

Néhány javítás és máris elkapkodják az eladásra szánt ingatlanod!


Mindenki szeretné olyan gyorsan eladni az ingatlanját, amilyen gyorsan csak lehet. Azonban, ha nem eszközölünk néhány alapvető változtatást, akkor ez akár hónapokig is elhúzódhat. Magyarországon az Álomház című műsorból ismert páros, a Property Brothers (Jonathan és Drew Scott) ezeket a javításokat tanácsolja.


5 tipp, hogyan teheted gyorsabban eladhatóvá az ingatlanod


1. Újítsd meg a konyha frontokat!

Ha a konyhai szekrények elrendezése alapvetően nem rossz, a frontok azaz az ajtók újrafestésével vagy esetleg cseréjével azt az érzetet kelthetjük, mintha teljesen új lenne a berendezés. Festésnél először érdemes lecsiszolni a régi festékréteget, majd olajbázisú, zománcozott akrilfestéket használni az új felületnek.
2. Szabadíts fel minél több pult FELÜLETET!

Minél kevesebb cucc van a konyhában szem előtt a pulton, annál jobb. Tedd el a turmixgépet, a pirítóst, sőt a mikrót is. Be is ruházhatsz egy kis átalakításba a gyors eladás reményében, például rakhatod a mikrót egy felsőszekrénybe vagy alsószekrénybe.3. Cserélj mindent LED-esre!

A LED-es izzók energiahatékonyak és tartósak, ami vonzó lehet egy új tulajdonos számára. Egy kis beruházással, ha mindenhol kicseréled LED-esre az égőket, drágábban adhatod el az ingatlanod!4. Vegyél beépített szekrény rendszerezőket!

A tárolási lehetőségek látványa sokat nyomhat a latba egy potenciális vásárló szemében. Ha csak üres, kongó szekrényeket talál az ingatlanban, nehezen látja, hogy fognak majd elférni a holmijai. Egy egyszerűen felfúrható szekrényrendszerező, néhány polc, állvány, máris sokat dobhat az illető vásárlási kedvén.5. Nézz szembe a hibákkal és javítsd ki őket!

Menj végig úgy az ingatlanodon, mintha először látnád és vedd észre a kisebb-nagyobb hibáit; a festék lepergéseket a falon, a karcos bútorokat, a tömítési hibákat és az esetleges penészedést a fürdőszobában! Korrigáld őket, mert ha te észrevetted, a vevőd is biztosan észre fogja!


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves