Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

8 egyszerű trükk, amivel növelheted az otthonod értékét

2023. március 12.

4 perc olvasás

Kovács Gréta

lakberendezés apartman otthon lakás ház érték
8 egyszerű trükk, amivel növelheted az otthonod értékét
© Shutterstock

Az ingatlanok iránt még soha nem volt olyan nagy a kereslet, mint most, ezért érdemes néhány olyan egyszerű trükköt megfogadni, amivel garantáltan meg lehet növelni az otthonod értékét! 


A lakáspiac az utóbbi pár évben elképesztően telített, ezért ha gyorsan (és jó áron) szeretnéd eladni az ingatlanodat, érdemes néhány olyan egyszerű trükköt alkalmaznod, melyek jelentősen megnövelhetik az otthonod értékét. Nem kell nagy dolgokra gondolni: pár kisebb-nagyobb átalakítás a konyhában és a fürdőszobában, valamint a nappaliban már egészen hatékonyan feljebb tudja nyomni az árat – legalábbis a szakértők szerint. 

A következző 8 lakberendezési trükk garantáltan értéknövelő hatással fog bírni az otthonodra! 

1. cseréld le a csapokat!

Ha amár jól megszokott, fényes, fémes csapokat valamilyen matt tónusú, bronz, arany, fehér vagy esetleg fekete színű csapokra cseréled át, jóval többet fog érni az otthonod. Ennek logikus magyarázata nincs, csak az, hogy az emberek szeretik a modern újdonságokat a már jól megszokott klasszikusok helyett.

2. Dobd fel a falakat gipszstukkókkal!

Az ingatlanosok szerint hiába rossz egy lakás berendezése, ha szépen kivitelezett gipsztukkók, vagy más dekoratív falfelületek vannak benne: az emberek szeme ugyanis először a szépet fedezi fel, a praktikumra csak később jönnek rá. Ergo, nagyobb árat fognak kínálni az otthonodért, ha vannak benne különlegesen dekorált falak!

3. Csupaszítsd le az otthonodat!

Mikor a képeket készíted az otthonodról, illetve mikor a lehetséges vevőjelölteknek mutatod meg az otthonodat, biztosítsd be magad: tegyél a szekrény mélyére minden apró kincsek, mütyürt és felesleges tárgyat, csak a szép,grandiózus elemeket hagyd elöl. A letisztult külső több embert vonz, mint a káosz!

Shutterstock
Shutterstock

4. Vegyél pár virágot!

A virágok és a zöld növények, valamint a szép kaspók, vázák manapság már-már luxuscikknek számítanak: épp ezért, ha a nappali éke lesz egy gyönyörű csokor virág, esetleg ha a fürdőszobába és a konyhába is teszel egy-egy nedvességkedvelő növényt, az jelentős értéknövelő hatással lesz az otthonodra!

5. Szerezz be néhány nagy, modern falfestményt!

A nagy, modern falfestmények a kutatások szerint 22%-kal is növelni tudják egy ingatlan értékét - még akkor is, ha később a tulaj magával viszi őket. Őrület, nem? Ez állítólag azért lehetséges, mert a laikusok a modern művészetet a gazdagsággal és az exkluzivitással együtt könyvelik el akkor is, ha csak egy egyszerű képről van szó.

6.  Használj fehér színű ágyneműt!

A kutatások szerint a fehér ágyneműk, lepedők és törölközők drágább hatást keltenek a színes és mintás változatoknál. Ha tehát van lehetőséged rá, mindenképpen úgy fotózd le, valamint úgy mutasd meg az otthonodat másoknak, hogy fehér drapériákkal legyen körbevéve.

Shutterstock
Shutterstock

7.  VÁSÁROLJ EGY KANDALLÓT!

A kandallóval nyert ügyed lesz, még akkor is, ha csak egy konnektorba dughatós, elektromos változatról lesz szó: a kandallókat ugyanis sokan még mindig az úri rezidenciák és az arisztokratikus villák elgendedhetetlen kellékeiként tartják számon. Ez kicsit nagyobb anyagi beruházást jelenthet, de az ingatlanosok szerint megéri rá áldozni, ha van egy üres falfelületed a nappaliban.

8. Inkább nagyobb, mint kisebb szőnyegeid legyenek! 

Egy új kutatás szerint a kis szőnyegek olcsó, míg a nagy szőnyegek drága hatást keltenek egy lakásban. Ez az jelenti, hogy minél több kis szőnyeged van a lakásban, annál kevesebb az esély, hogy értéket adsz hozzá! Ha nincsen kéznél egy szép, odaillő, nagyméretű szőnyeged sem, akkor inkább told be az ágy alá a kicsiket, emrt csak rontják az összképet! 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves