Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

ELŐSZOBA DEKOR

10 egyszerű ötlet, amivel feldobhatod az előszobád

2023. július 06.

3 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

lakberendezés Dekoráció előszoba előszoba bútor pad cipőtárolás
10 egyszerű ötlet, amivel feldobhatod az előszobád
© Shutterstock

Nem kell nagy beruházás, hogy feldobd az előszobád!


Akár egy impozáns hallra nyílik az előszobád, akár csak a konyhasarokra, érdemes ebből az átmenő helyiségből is kihozni a legtöbbet! Ez a tér fogad ugyanis először munka után, illetve a vendégeid is itt kapnak első benyomást az otthonodról. A lakberendezők egyetértenek abban, hogy jó, ha van tárolószekrény az előszobában, de sokkal több lehetőséget rejt, mint a kabátok, cipők helye. Íme 10 egyszerű ötlet a változtatáshoz!

1. Emeld fel a tekinteted!

A mennyezet méltatlanul elhanyagolt felület minden helyiségben, de az előszobában különösen hatásos eredményt lehet elérni rajta egy mintás tapétával vagy ahogy ebben az otthonban, aszimmetrikus dekorléc mennyezettel.

2. Találj egy praktikus kisszekrényt!

Az előszobai tárolás egyik nagy kihívása az összegyűlt levelek, kisebb kacatok, kulcsok megfelelő helyének megtalálása. Egy úgy nevezett, levélválogató szekrény vagy polcos, fakkos fali elem azonban könnyen segíthet a problémán!

3. Határolj szőnyeggel!

Főleg, ha az előszobád csak egy fal választja el az otthonod többi helyiségétől, (de még ha az hall óriási is), egy karakteres szőnyeg jól elválasztja, kijelöli az előszoba karakterét.

4. Hangsúlyos lámpára fel!

Tévhit, hogy egy kevés négyzetméteres térbe nem lehet csillárt vagy belógó mennyezeti lámpát tenni! Egy nagy méretű fényforrás nem csak több fényt ad, de magasabbnak és tágasabbnak érződik tőle a helyiség.

5. Szerezz be egy padot!

Egy pad jól jön a cipő le-, felvételhez, de a bevásárló szatyrok, kézitáskák lerakásához is. Nem beszélve arról, hogy hívogató és otthonos közeget teremt néhány díszpárnával kiegészítve.

6. Fogas kérdés

Néhány egyszerűen falra rakható fogas megoldja a kabátkérdést, de jó akár a táskáknak vagy kulcsoknak is.

7. Fesd át a bejárati ajtót!

Egy merész, érdekes színű bejárati ajtó azonnal feldobja az előszoba terét. 

8. Adj neki személyiséget tapétával!

Ahogy egy szőnyeg, úgy egy falfestés vagy tapéta is meghatározhatja az előszoba hangulatát! Lehet, hogy elég csak egy falra választani egy karakteres mintázatot, de lehet jó, ha körbe öleli a helyiséget minden falon.

9. Ne sajnálj oda egy nagy tükröt!

Minél nagyobb, érdekesebb tükröt teszel az előszobába, annál érdekesebb hatást érhetsz el! Egyrészt praktikus, mert mielőtt kilépnél otthonról, még leellenőrizheted minden a helyén van-e az outfiteden, másrészt növeli a tér érzetét.

10. Egy kis zöld ide sem árthat!

Szobanövények nem csak a hálóba, fürdőbe, nappaliba kellenek, de az előszobát is élettel töltik meg!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves