Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

SZÚNYOGOK ELLEN

Ezekkel a tippekkel pillanatok alatt megszabadulhatsz a szúnyogoktól

2024. július 03.

2 perc olvasás

ELLE

kert szúnyog
Ezekkel a tippekkel pillanatok alatt megszabadulhatsz a szúnyogoktól
© Shutterstock

Nincs is jobb, mint a nyári napsütés, valamint egy pihentető vakáció. A nyárnak azonban nem csupán a szórakozás, de a szúnyog is a szinonímája.


A szúnyogok képesek tönkretenni csupán a jelenlétükkel még a legjobb nyári estéket is, ám hogy a te életedbe ne okozzanak galibát, érdemes ezeket a tippeket bevetni, hogy eltávolítsd őket.

Fájdalmas látogatók

Nincs is jobb egy a teraszon, vagy a kertben töltött nyári esténél. Ám ilyenkor megjelennek a szúnyogok is, amelyek elsősorban bosszantóak, másrészt azonban kárt is okozhatnak, valamint fájdalmas perceket. Lássuk, mire kell figyelni, hogy radikálisan csökkentsük a szúnyogok számát a kertünkben, vagy akár az otthonunkban.

Mi vonzza a szúnyogokat?

Mielőtt még arra gondolnál, milyen tippeket vetsz majd be, hogy kiírtsd a szúnyogokat az otthonodból, meg kell vizsgálnod azt a kérdést, mitől olyan kedvező a szúnyogok számára a környezeted.

Figyelembe kell venni, hogy milyen elhelyezkedése van az otthonodnak, de az is biztos, hogy a kártevőket vonzza az izzadtság, valamint egyes ruhaszínek.

A sötét színekre, a feketére, vagy a sötétkékre például sokkal hamarabb rákapnak. A világos színekbe való öltözködés, valamint az illatosított testápoló krémek választása mind zavaró tényezők a szúnyogok számára.

Citronella gyertyák

A Citronella gyertya minden terasz és erkély elengedhetetlen kelléke, jellegzetes illatának köszönhetően taszítja a szúnyogokat. Ezekben a gyertyákban limonén molekula található, ami elriasztja a kártevőket.

Szúnyoghálók

Bár a megjelenésük nem éppen vonzó, mégis ez a leghatékonyabb megoldás. Közvetlenül az ablakra ragasztva megakadályozzák, hogy az állatok bejussanak az otthonodba.

Ventillátor

A nyári szezon elengedhetetlen szövetségese a ventillátor, amely nem csupán a kánikulával teli éjszakák megmentője. A szúnyogok elriasztására is remek módszer, azok így ugyanis nehézségbe ütköznek a légáramlat miatt, amely megakadályozza, hogy elérjék a céljukat. Ezen kívül, a ventillátor eloszlatja a testszagot is, amelyre a szúnyogok érzékenyek, így nehezebb lesz megkeresniük, honnan jön ez az illat.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves