Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Századik évfordulóját ünnepli a Loewe

2023. március 21.

2 perc olvasás

ELLE szerkesztőség

design loewe német elektronika

Támogatott tartalom

Századik évfordulóját ünnepli a Loewe
© Loewe

Mára a márka neve egybeforrt a találékonyság, a német mérnöki munka, a kiváló minőség és az exkluzív formatervezés fogalmaival. 


Az 1923-ban alapított  Loewe márka nevét világszerte ismerik, hiszen fennállásának ideje alatt komoly örökséget alkotott a luxus szegmensben. Meghatározó szerepet vívott ki magának a szórakoztatóelektronikai ipar alakításában, igazi mérföldköveket ért el a formatervezés, a technológia és az innováció terén.

Határozott design filozófiájuknak köszönhetően folyamatosan olyan ikonikus termékeket hoznak létre, melyek a legapróbb részletekig alaposan átgondoltak és a hosszú élettartamra lettek tervezve, ezáltal újra és újra sikerül varázslatos termékélményeket szerezniük az embereknek. 

Loewe tv

A kerek évfordulót egész éven át ünneplik, kezdve a március 2-án megnyíló, "100 évnyi Loewe design" névre hallgató kiállítással a márka szülővárosában, Kronachban. A város mint csúcstechnológiát alkalmazó gyártási helyszín, valamint az itt dolgozó 200 alkalmazottnak köszönhetően egyértelműen a márka szíve. Ez az a hely, ahol az esztétikailag kifinomult dizájnt képviselő, ikonikus darabok készülnek.

Egy kis Loewe történelem

1931

Manfred von Ardenne kutatóval kartöltve a Loewe bemutatja az első teljesen elektronikus televízió készüléket, mely két év múlva tömeggyártásba került. 

1948

Megnyílik a gyártóüzem Kronachban. 

1951

Piacra kerül az Iris modell, az első tömeggyártott televízió készülék. 

1963

A Loewe Otaport mozgathatóvá varázsolta a tévés szórakoztatást, a színes képek megjelenésével pedig még valóság közelibbé vált az élmény. 

1980

Az első sztereo tévé megjelenése. 

Loewe tv a nappaliban

1997

Az internet térhódítása után megjelent az első okostévé, a first Smart TV Xelos@media.

2019

Beköszöntött a márka új időszámítása, mikor hosszú évtizedek családi üzemeltetése után Aslan Khabliev vált a tulajdonossá és ügyvezető igazgatóvá egy személyben. Azóta a cég több mint 20 termékkel lépett ki a piacra a TV és audió szegmensben. 

A Loewe célja, hogy továbbra is hű maradjon a gyökereiez és fenntartsa a rá jellemző gondolkodásmódot kultúrát, állandóan újrakeretezze magát, miközben folytatja a kiváló kézműves munkát és a luxusélmények megteremtését. Ezen kívül a 100. évben a  globális jelenlét bővítésére fognak összpontosítani a meglévő és új partnerekkel való értékes kapcsolatok mélyítésével, valamint a márka láthatóságának erősítésével.

Ha felkeltette az érdeklődését a Loewe márka,  ITT tekintheti meg a Magyarországon elérhető termékeket. 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves