Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

WOW-hatás

Különleges fotelek, melyek izgalmat visznek a nappalidba

2024. február 23.

3 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

lakberendezés fotel dizájn fotel statement fotel
Különleges fotelek, melyek izgalmat visznek a nappalidba
© Shutterstock

Fotelek, amik minden szempárt magukra vonzanak.

 


Akár a modern, indusztriális, akár a 70-es évek klasszikus vonalai vonzanak, ebben a tizes válogatásban biztosan találsz olyan fotelt, ami megragadja a figyelmed. Ezek a mesteri dizájn műalkotások kiállják az idő próbáját és olyan alapdarabjai lehetnek egy otthonnak, amik sosem mennek ki a divatból.

1. Torii fotel, Minotti

Szögletes és íves vonalak harmóniája teszi ezt a Minotti fotelt remekművé, ami könnyedséget vihet egy modern enteriőrbe.

CODE Showroom

2. Club fotel, Kave Home

Áramvonalas formája és könnyed texturája teszi vonzóvá a Kave Home Club fotelét. Könnyen mozgatható és tisztítható, de az biztos, hogy nem marad észrevétlen.

URBAN HOME

3. Sari szék, Paolo Castelli

Találóan az Ázsiában a nők által viselt száriról kapta a nevét ez a Paolo Castelli szék, amit poliuretán habkárpitból készítenek és azt a látszatot kelti, hogy az ülésre, a háttámlára és a lábakra terítettek egy textilt, miközben szilárd lábakat és háttámlát ad.

Paolo Castelli

4. LC3 fotel

Az úttörő trió - Charlotte Perriand, Le Corbusier, Pierre Jeanneret - által 1928-ban tervezett, feltűnő LC3 fotel jóval megelőzte a korát. Hajlított acélcsőből és bőr ülőpárnákból áll, ami a legmagasabb szintű kényelmet biztosítja.

mobili mania

5. Uncover, Lignet Roset

Marie C Dorner olyan huzatot álmodott meg, amely kesztyűként illeszkedik a fotel szerkezetéhez. Az Uncover világos színekben kapható, könnyed, kompakt darab, ami teljes szabadságot ad épp ott, ahol használni akarjuk, mert habszivacs anyagának köszönhetően könnyen mozgatható.

Ligne Roset

6. Croissant fotel, Bretz

Bátor vonalaival és színeivel igazi modern szoborként lebeg a Croissant fotel egy térben. A kényelmes ülőhelyet biztosító kidolgozása mellett az egyedi karfák ölelése gondoskodik az ellazulásról.

Bretz Indagroup

7. Studio fotel, Buchanan Studio

A londoni Buchanan Studio első nagy dobása a „Studio Chair”, ami a kényelmének és a lendületes csíkoknak köszönhetően azonnal a dizájn szerelmeseinek kedvence lett. „Ruby” (vöröses),  „Indigo” (a képen) és „Rose” (rózsaszín) színekben kapható.

Buchanan Studio

8. NINA fotel, TEAKhome

Az afrikai dizájn ihlette NINA fotel tömör mindifából és buklé anyagból készült. Ívelt fa talapzatával ízlésesen kortárs és időtlen, de ekrü színű szövetének köszönhetően egyúttal nagyon kifinomult is.

TEAKhome

9. LANDSKRONA, IKEA

Ez a cserzett bőrrel bevont, klasszikus vonalú IKEA fotel, elérhető áron nyújt dizájnélményt. Színének és elegáns varrásának köszönhetően, bármilyen modern otthon éke lehet.

IKEA

10. Egg szék, Fritz Hansen

Arne Jacobsen Egg széke a dán formatervezés kiemelkedő mintapéldája. Jacobsen drótot és gipszvakolatot felhasználva alkotta meg a tökéletes formájú fotelt, amely napjainkban is a dizájn világának alapdarabjaként van számontartva. 

Solinfo

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves