Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Utazás

Ez Spanyolország 3 legjobb tengerpartja, mindenki ide vágyik 2024 nyarán

2024. július 09.

2 perc olvasás

Ez Spanyolország 3 legjobb tengerpartja, mindenki ide vágyik 2024 nyarán
© Alexander Gresbek from Pixabay

Spanyolország gyönyörű tengerpartjai nem okoznak csalódást. 


Spanyolország Európa egyik gyöngyszeme, így nem meglepő, elképesztően népszerű a turisták körében. A híres városai mellett azonban fontos figyelmet szentelni a tengerpartjaira is, hiszen rengeteg kikapcsolódási lehetőséget kínálnak. Mutatjuk a legjobbakat. 

Ses Illetes

A kis baleári sziget, Formentera a legidillibb strandoknak ad otthont. A 450 méter hosszú, gyönyörű fehér homokos part északra, Espalmador szigete felé húzódik, ám itt csak a legbátrabb látogatók mernek úszni apálykor. Ses Illetes két strandot kínál egyben; az egyik oldalon van a szél és hullámok, a másik oldalon pedig a gyönyörű, nyugodt tenger. Formenterára csak komppal lehet eljutni Ibizáról vagy Deniából, ami azt jelenti, hogy a legtöbb lenyűgöző stranddal ellentétben itt még a főszezonban sincs túlzsúfoltság. Népszerűnek népszerű, de tömegnyomor nincsen, azonban az elmúlt években egyre többen döntenek úgy, hogy meglátogatják a csodaszép tengerpartot. 

 Playa de Bolonia

Playa de Bolonia az egyik utolsó feltáratlan strand Spanyolországban. Ez már önmagában is elég ahhoz, hogy a napimádókat a cádizi partvidék eme szegletébe vonzza. Gyakran eléggé szeles, de ez egyáltalán nem zavaró, ugyanis lenyűgöző dűnét hoz létre, amely nyugat felé emelkedik. Azoknak pedig, akik szeretnek várost nézni remek lehetőség, hogy felfedezhetik a Baelo Claudia nevű római kori falu romjait. Spanyolország egyik leggyönyörűbb tengerpartja egyértelműen a Playa de Bolonia. 

Playa de Los Muertos

Nem kell egészen a Karib-tengerig utaznod ahhoz, hogy megmártozz az érintetlen vizekben egy csodálatos fehér homokos strandon. Itt ez a különleges hely, ami a Cabo de Gata-Níjar természeti parkban található. A Los Muertos strandon, Carboneras egyik leghíresebb öblében bárki jól érezheti magát. A strandhoz vezető sziklás és kissé száraz lejtő ellenére az élmény valami csodálatos, így nem csoda, hogy hosszú ideje Európa egyik legjobb strandjának számít. A tengerparton azonban nincsenek bárok, ezért érdemes ételt és italt magukkal vinniük a látogatóknak. 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

juliec (@julieleia) által megosztott bejegyzés

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves