Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

NYARALÁS

3 csodaszép európai tengerpart, amit mindenkinek látnia kell

2024. június 26.

2 perc olvasás

ELLE

tengerpart olaszország görögország nyár nyaralás portugália
3 csodaszép európai tengerpart, amit mindenkinek látnia kell
© Shutterstock

Számos gyönyörű tengerpart található Európában, most mutatjuk a legszebbeket! 


Rengeteg tengerpart van Európán belül, az egyes országok pedig legtöbbször eltérő partszakasszal rendelkeznek, ez teszi őket egyedülállóvá. Azonban mégis megpróbálkoztunk a lehetetlennel, és kiválogattunk pár partot, ami annyira lenyűgöző, hogy egyszer mindenkinek látnia kell! 

Lido Cala Paura, Olaszország 

Talán az egyik legismertebb tengerpart a listán, hiszen az elmúlt években tömegével kezdték el látogatni az Olaszországban található partot. A Polignano a Mare városban található part nem túl nagy, ám annál különlegesebb. A sziklák és az épületek között fekszik, a víz pedig türkizes színben játszik, páratlan látványt nyújt. Viszonylag hamar mélyül a part, így az úszók is élvezhetik a fürdőzést. 

Praia da Marinha, Portugália 

Sokak a világ legszebb tengerpartjai közé sorolják a portugáliai Lagoa településnél található strandot. A tengerpart az Atlanti-óceán mellett található, így igazán mesés a víz színe, emellett a sziklákat is meg kell említeni, ezek csak tovább emelik az élményt. A víz színe itt inkább zöldes, de pont ettől válik nagyon egyedülállóvá. 

Voutoumi Beach, Görögország 

A Görögország gyönyörű szigeteiről, tengerpartjairól már korábban írtunk, ha érdekel, itt olvashatsz róluk. Most egy újabbal bővítjük a listát, ez pedig nem más, mint az Antipaxos szigetén található tengerpart. Az apró szigeten számos lélegzetelállító part található, ezek közül is kiemelkedik a Voutoumi Beach. A szigetre számos hajókirándulást szerveznek a közeli Paxos szigetről, így azok is megcsodálhatják a helyet, akik esetleg nem szeretnének napokat itt eltölteni. 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves