Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

VILÁG KÖRÜL

A világ legszebb rózsaszín tengerpartjai, melyek mindenkit elvarázsolnak

2024. február 04.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

tengerpart rózsaszín homok
A világ legszebb rózsaszín tengerpartjai, melyek mindenkit elvarázsolnak
© Shutterstock

Ezeken a csodás tengerpartokon, mindenki rózsaszínben látja a világot!


Nincs is vonzóbb hely az idilli tengerpartoknál, vannak a világon azonban olyan mágikus helyek, ahol rózsaszín homokba túrhatjuk a lábunkat. Kutatások szerint itt a sok korall, ami kimosódik a partra, a bioeróziónak köszönhetően lebomlik is átszínezi a homokot. Nézd meg a legszebb rózsaszín partokat!

1. Pink Sands Beach, Harbour-sziget, Bahamák

A Bahamák egyik legjobb strandjaként tartják számon a Harbour-szigeti Pink Sands Beach-t.  A rózsaszín homokot, az itt honos Foraminifera néven ismert mikroszkopikus koralloknak köszönheti, amelyeknek élénk rózsaszín vagy vörös színük van és a zátonyokon élnek. Miután elpusztulnak, a hullámok összezúzzák őket és a partra mossák a maradványokat.

2. Pink Beach, Komodo, Indonézia

Ez a rózsaszín homokos part talán a legismertebb a világon. A Komodo Nemzeti Parkban található rész paradicsomi látképet ad, ahol búvárkodni is érdemes a gazdag állatvilág miatt. A hely egyik látványossága a híres komodói sárkány is, ami mára a kihalás szélére sodródott. 

3. Playa Spiaggia Rosa, Cerdena, Olaszország

Olaszországnak is van rózsaszín homokos strandja, de egészen Szardínia északi részéig kell érte utazni, hogy saját szemünkkel lássuk. Ez a Spiaggia Rosa, ami megéri a fáradtságot! 

4. Pfeiffer Beach, Kalifornia

A Pfeiffer Beach Dél-Kalifornia egyik nemzeti parkjában található, ahol hatalmas sziklák uralkodnak. Bár az úszás nem nagyon ajánlott, mivel az áramlatok túl erősek, de tökéletes hely fotózáshoz, sziklamászáshoz. A part homokjának gránát színe a mangánlerakódásoknak köszönhető.

5. Elafonisi, Kréta, Görögország

A többi rózsaszín homokos strandtól eltérően a krétait nem lehet könnyen megközelíteni. 82 km-re található Hanía városától, ahová feltétlenül érdemes betérni, ha arra járunk. Elafonisi egy kis szigetecske, amelyet egy sekély zátony köt össze Kréta partjával. Apálykor gyalog lehet átsétálni rá, egyébként érdemes békatalpakkal készülni, ha látni akarjuk a mesés rózsaszín homokot.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves