Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

REGENCY ERA

Megérkezett a Regencycore, a Bridgerton inspirálta lakberendezési stílus

2024. május 06.

2 perc olvasás

ELLE

STÍLUS lakberendezés bridgerton sorozat a Bridgerton család Regencycore
Megérkezett a Regencycore, a Bridgerton inspirálta lakberendezési stílus
© Instagram/@bridgertonnetflix

Hamarosan visszatér A Bridgerton család, ezzel együtt itt az új lakberendezési stílus, a Regencycore! 


Izgalmas stílus bukkant fel ismét a lakberendezésben, a Regencycore. A stílust pedig nem más, mint a Netflix népszerű sorozata, A Bridgerton család inspirálta. Most pedig azt is eláruljuk, hogy ültetheted be az otthonodba! 

Így inspirálódj a Bridgertonból 

A Bridgerton család a régens korszakban játszódik, ami egy nagyon jellegzetes időszak volt Angliában. Az 1800-as évek elején uralkodó stílus mély nyomokat hagyott a divatban és a lakberendezésben, még manapság is gyakran merítenek belőle ihletet. A sorozat miatt most ismét népszerűvé vált, és egyre többen választják a Regencycore lakberendezési stílust. 

Válassz egy hangsúlyos darabot! 

A Regencycore nagyon hangsúlyos, azért, hogy igazán szép legyen az összhatás, nagyon fontos, legyenek központi elemek. Kell egy hangsúlyos bútor, mondjuk egy kanapé, esteleg pár fotel, ezeket használhatod kiindulásként. A krémes, bézses árnyalatok csodásan kihasználhatóak, és könnyen igazíthatóak hozzá a dekorációk. 

Figyelj a részletekre!

A Regencycore a varázsa a hangulatban is rejlik, ehhez nincs szükség drága bútorokra vagy hangsúlyos szekrényekre. Egy-egy csillár, lámpa vagy éppen gyertyatartó is képes megteremteni ezt. A különféle textíliák, párnák, függönyök vagy függönybojtok szintén sokat segíthetnek. 

Különleges szőnyegek 

Egy pazar szőnyeggel nem csupán a Regencycore költözik be az otthonodba, hanem az adott tér is nagyobbnak hat. A mintás szőnyegek hozzátartoznak ehhez a stílushoz, lehet, hogy elsőre kicsit soknak tűnhet, de ez visszafogottabb darab, egyszerű bútorokkal csodás hatást nyújt. 

Mintás tapéták 

A Bridgerton családban is sok mintás tapéta díszíti a helyiségeket, a legkedveltebbek a virágok. A korszakban népszerűek voltak a hangsúlyos minták, de nem muszáj az összes falra felkerülnie. Ebben az esetben kevésbé lesz feltűnő, így a helyiség is meghittebb hatást nyújt. 

Apró kiegészítők 

Ha tökéletes régens korszak hatást szeretnél az otthonodban, akkor érdemes a részletekre is figyelni. Többek között a porcelánokra, gyertyatartókra, tükrökre és vázákra. A szép porcelánokkal például nagyon jól feldobható minden tér. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves