Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

SZÍNES FÜRDŐSZOBA

A piros fürdőszobánál nincs most menőbb, íme 5 inspiráció

2024. április 27.

2 perc olvasás

ELLE

belsőépítészet fürdőszoba piros fürdőszoba váratlan piros elmélet
A piros fürdőszobánál nincs most menőbb, íme 5 inspiráció
© Shutterstock

A piros szín igenis működik a fürdőszobában, és most azt is megmutatjuk, mennyire!


2024 egyértelműen a piros éve, és egyre többen mernek kísérletezni az otthonukban is ezzel a merész árnyalattal. Talán elsőre meglepőnek tűnik, hogy a vizes helyiségekbe is beszivárog ez a trend, de miután megnézted az összeállításunkat, valószínűleg te is szívesen csobbannál egy vöröses fürdőszobában.

A váratlan vörös elmélete

Az elmúlt hónapokban egy meglepő trend kezdett el terjedni a TikTokon, ami a 'Váratlan vörös elmélet' nevet kapta. A megalkotója Taylor Simon, egy brooklyni lakberendező, aki szerint ha bármilyen térbe becsempészünk némi élénk piros színt, az biztosan jobban néz majd ki. A trükk főleg akkor működik jól, ha olyan módon jelenik meg a vörös, ahogyan nem számítunk rá. Lehet ez néhány szokványos kiegészítő egy szobában (mint például díszpárnák, gyertyák, tech-kiegészítők), de akár egy komplett helyiség is!

Ezt a trendet lovagolja meg a piros fürdőszoba őrület, amely szerint bármelyik otthont izgalmasabbá és stílusosabbá varázsol, mivel annyira váratlan.

Több, mint élénk szín

A szakértők szerint nem csak váratlan és trendi, de pszichés funkciója is van a vörös fürdőszobának, mivel melegséget áraszt és energetizál, a gyakorlatban pozitív érzéseket vált ki az emberekből a használata, lelkesebbek és vidámabbak lesznek tőle.

 A narancsos pirostól egészen az élénk vörösig, bármelyik árnyalat jól működhet, ahogy az is csak a fantáziádra van bízva, hogy egy-egy falat, kiegészítőt vállalsz be, vagy az egész fürdőt pirosra színezed.

1. Használj tükröt!

Ha a falakat is pirosra festenéd, főleg egy sötétebb árnyalatra, több tükröt is csempéssz be a helyiségbe. Ez segít majd tágítani a teret.

2. Jöhet a tapéta!

Túl soknak érzed a vörös falakat? Válassz mintás tapétát, de tökéletesen működik néhány piros kép vagy pár darab különleges csempe.

3. Piros szaniterek?

Igen! Elképesztően trendi és persze meglepő tud lenni egy vörös kád vagy a matt piros csaptelepek.

4. Játssz a mintákkal, árnyalatokkal!

Csíkok, pöttyök, virágok, geometrikus alakzatok. Ezekkel egyszerűen nem lőhetsz mellé.

5. Pirosra mindent is

Ha nem félsz a színtől, a plafont, sőt még az ablakkereteket és az ajtót is vörösre festheted!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves