Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

ÚJ TREND

Old Money: így teremts fényűző tengerparti stílust az otthonodban

2024. június 24.

2 perc olvasás

ELLE

lakberendezés otthon trend Old Money Old Money Coastal
Old Money: így teremts fényűző tengerparti stílust az otthonodban
© Shutterstock

Megérkezett az Old Money Coastal stílus, ami minden otthont lenyűgözővé varázsol! 


2024 nyarának a legnépszerűbb lakberendezési trendje egyértelműen az Old Money Coastal. A stílus egyre több helyen bukkan fel, és a közösségi médiát is kezdi ellepni. A népszerűségét sokáig nem kell keresni, hiszen minden otthont elegánssá, fényűzővé tesz. 

Ettől különleges az Old Money Coastal

Ha az utóbbi időben használtad a közösségi médiát, és mondjuk lakberendezési ötleteket kerestél, akkor biztosan találkoztál az elegáns és letisztult az Old Money Coastal trenddel. Rögtön az elején elmondjuk, hogy ez egy kevert stílus, mivel két lakberendezési irányzatot ötvöztek hozzá. Az egyik a jól ismert quiet luxury, a másik pedig a coastal vagyis tengerparti stílus. 

Népszerűsége abban rejlik, hogy kicsit sem hivalkodó, úgy kelt fényűző, elegáns benyomást, hogy a lakberendezők egyszerű színekkel, bútordarabokkal dolgoznak. Ebben az esetben nem kell mindennek fényesen csillogónak lennie, ez adja meg a dolgok báját. A trendet nagyon könnyű követni, már pár változtatással megtemethető a hangulat. 

Használj semleges színeket! 

Ahogyan a quiet luxury trendnél fontosak a színek, úgy itt is. A lakberendezők szerint a semleges, könnyen kombinálható árnyalatokat kell előtérben részesíteni a falfestésnél és a berendezésnél egyaránt. Mivel nagy szerep jut a tengerparti hatásnak, ezért érdemes barnával, kékkel és fehérrel dolgozni, de nagyon finom, visszafogott módon. Ajánlott a tengerpart színpalettáját alapul venni, és különféle kiegészítőkön, bútorokon keresztül beépíteni az otthonba, a lényeg, hogy az árnyalatok melegek, barátságosak legyenek

Illatos dekorációk 

A virágoknak minden otthonban nagy szerepük van, az Old Money Coastal esetében pedig kiemelten fontosak. Ám nem kell drága virágcsokrokat venni, hiszen azok a virágok mutatnak a legszebben, amelyeket a kertből szedsz. Emiatt érdemes pár olyan növényt elültetni, amelyek szép virágot hoznak, például hortenziát vagy rózsát. Ezzel pedig a kert is szépül! 

Régi és új keveredése

Ennél a stílusnál nem cél az, hogy minden nagyon trendi, modern legyen. Nyugodtan előkerülhetnek a kicsit megkopott bútorok, ezeket festéssel fel lehet frissíteni. Ahogyan a vintage kiegészítőket sem szabad elfelejteni, ezek még meghittebbé teszik a tereket. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves