Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

3 konyhai munkalap, amit a szakértők senkinek sem ajánlanak

2024. június 08.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

konyha felixkitchen látványkonyha konyhaszekrény konyhai trendek konyha design
3 konyhai munkalap, amit a szakértők senkinek sem ajánlanak
© Shutterstock

Nem is gondolnánk, de a konyhai munkalap vásárlásakor több szempontot érdemes figyelembe venni: a meggondolatlanul kiválasztott darabok ugyanis könnyen megkarcolódhatnak, megéghetnek vagy akár össze is törhetnek.


A tökéletes konyha megalkotása során általában a magas minőségű konyhaszekrény és a megfelelő fényeket biztosító lámpák kiválasztása felé koncentrálódik a figyelmünk: a szakértők szerint viszont a konyhai munkalap kérdését sem szabad elbagatellizálni, mert végső soron, minőségi szempontból sokkal fontosabb az, hogy min dolgozunk, mintsem miben tároljuk az edényeinket! 

A JÓ MINŐSÉGŰ KONYHAI MUNKALAP KIVÁLASZTÁSA KULCSFONTOSSÁGÚ 

De miért is olyan fontos jó minőségű konyhai munkalapot választanunk? Elvégre, egy sima, kemény felület is megteszi, gondolhatnánk. A lakberendezők és a konyhai szakértők szerint viszont egyáltalán nem érdemes spórolni a konyhai munkalapokon, mert a megfelelő tömítés és tömörítőanyagok nélkül könnyen megrepedhetnek, megkarcolódhatnak azok – akár akkor is, ha csak egy egyszerű fazekat, serpenyőt használunk. Nézzük is, mely konyhai munkalapokat érdemes messziről elkerülni! 

Az alábbi konyhai munkalapokat soha ne válaszd a lakberendezők véleménye szerint! 

1. LAMINÁLT KONYHAI MUNKALAP

Olcsó, egyszerű és költséghatékony választásnak tűnik, de ennek is oka van: könnyen karcolódik és sérül – tulajdonképpen bármilyen fazék, evőeszköz vagy üveg könnyen megkarcolhatja, ami garantáltan nem marad láthatatlan. Ha véletlenül összetörünk rajta egy bögrét, szinte biztosan nyoma lesz; ahogyan annak is, ha egy forró serpenyőt helyezünk rá, mert a laminált konyhai munkalapok megéghetnek.

2. AKRIL KONYHAI MUNKALAP

A leggyakrabban választott szilárd felületű munkalapok közé tartozik az akril munkalap, ami annyival jobb a laminált konyhai munkalapnál, hogy a rajta lévő mindenféle égési vagy karcolási nyom szinte láthatatlanul eltüntethető csiszolással. Egyetlen negatívuma, hogy erre a karbantartásra garantáltan szükség is lesz, hiszen már egy egyszerű paradicsomszeletés is nyomot hagy rajta: a kések használatával tehát vigyázni kell, ha ilyen munkalapot választunk.

3. CSEMPE KONYHAI MUNKALAP

A csempe konyhai munkalapok hőálló, higiénikus, vízálló, nem kényes a tisztítószerekre, könnyen tisztítható, rengeteg szín és forma közül lehet választani, ára pedig viszonylag alacsony. Hogy mégis miért nem javasolt? Azért, mert nagyon könnyen törik, a szélek akár már az első néhány használat alatt lepattogzódhatnak és garantáltan fel kell újítani néhány éven belül. Éppen ezért, az öröklakásokba csak ritkán szokták választani, szinte biztosan kétszer annyi csempét kell belőle venni, mint amennyit felhasználunk, hogy legyen pótlásra lehetőség.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves