Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

2024 TREND

Ezek a legnagyobb lakberendezési trendek 2024-ben, amelyek mindenhol felbukkannak

2024. április 25.

3 perc olvasás

Kurucz Barbara

lakberendezés lakberendezési trendek otthon lakberendezési trend 2024-es trend
Ezek a legnagyobb lakberendezési trendek 2024-ben, amelyek mindenhol felbukkannak
© Shutterstock

2024-ben sok új lakberendezési trend jelenik meg, összegyűjtöttük a legjelentősebbeket! 


A lakberendezési trendek minden évben változnak, ám 2024-ben több régi trendtől is ideje elbúcsúzni, és helyet adni az újdonságoknak, melyek minden teret egyedülállóvá tesznek

Különleges lakberendezési trendek uralják az évet 

Idén átalakul a konyháról alkotott elképzelés, több szerep jut a színeknek és a különleges kiegészítőknek. Előtérbe kerülnek a geometrikus formák, különleges bútorok. Ám a lakberendezésnél nagyon fontos, hogy az adott stílus passzoljon az ízlésedhez. 

Csendes luxus 

Ezt a stílust talán senkinek sem kell bemutatni, hiszen a bútorai kifejezetten jellegzetesek. A csendes luxus egy időtálló, megunhatatlan trend, ami az HBO Utódlás című sorozatának köszönhetően még nagyobb teret kapott. A masszív bútorok, elegáns szövetek és a különleges fényforrások megunhatatlanok a lakberendezésben. 

Mono szobák 

Lehet, hogy elsőre unalmasnak hathat, de az egy színt felhasználó helyiségek is nagyon népszerű trendnek számítanak. Ebben az esetben csak a bútorok stílusának, és a színeknek kell tökéletesen passzolniuk.

Divatszínek a lakberendezésben 

Idén jobban összefonódik a divat és a lakberendezés, az aktuális divatszínek az otthonokban is sokkal nagyobb szerepet kapnak. Mivel 2024-ben a piros az egyik népszerű árnyalat, így a lakberendezők sokszor ezt alkalmazzák a terekben. Nem muszáj bútorokon megjelennie, elég, ha a kiegészítőkkel bekerül. 

Vintage világítás 

A lámpák nagyon fontos elemei egy otthonnak, idén a modern formákat leváltják a vintage lámpák. A különleges kialakítású fényforrások minden helyiségnek különleges hangulatot, melegséget biztosítanak.

Csíkok mindenhol 

Már tavaly is jelentős trendnek számítottak a csíkos lakásdekorációk. Legtöbbször a bútorokon, egyéb kiegészítőkön bukkant fel a minta. Idén viszont sokkal jelentősebben uralja majd a trendeket. A csíkok a csempéktől kezdve, a padlóburkolatokon keresztül a lámpákig mindenhol megjelennek. A fekete és fehér párosítsa mellett a színekkel is érdemes játszadozni. 

Üvegtégla 

A ’80-as és ’90-es években nagyon népszerű elemnek számítottak az üvegtéglák. Legtöbbször konyhákhoz, fürdőszobákhoz használtak, idén viszont más formában jelenik meg. Előkerülhet térelválasztóként, esetleg kiegészítőként, mondjuk asztalként.  

Márvány kiegészítők 

A márvány már régóta népszerű elemnek számít a lakberendezésben, 2024-ben a nagy felületek helyett apró kiegészítőkön jelenik meg. Ez lehet például egy asztal, tálca, vagy bármi apróság, amivel díszíted az otthonod. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves