Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

HŐSÉG

Így hűtsd le az otthonod légkondi nélkül!

2023. június 23.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

lakberendezés hőség klíma nyár légkondi légkondicionáló
Így hűtsd le az otthonod légkondi nélkül!
© Shutterstock

Itt vannak a forró napok! 3 egyszerű megoldás, ha lehűtenéd otthonod, de nem légkondival.


Egy légkondicionálót beszereltetni nemcsak nagy beruházás, de sokszor nehezen kivitelezhető is. Adunk 3 alternatív megoldást a hőség kezelésére!

1. Szerezz be egy mennyezeti ventilátort!

Egy mennyezeti ventilátor akár még dekoratív eleme is lehet a nappalidnak, de nem mindegy milyen irányba forog! A helyiség hűtése érdekében jobb, ha az óramutatójárásával ellentétesen mennek a lapátjai, hogy lenyomja a hideg levegőt a padló felé. Így akár 4 fokkal hidegebbnek érezhetjük a helyiséget. A mennyezeti ventilátorok a klímaberendezést is segítik, mert eloszlatják a már lehűtött levegőt.

2. Ruházz be egy léghűtő ventilátorba!

A léghűtő ventilátorok nagyszerű megoldást jelenthetnek a nagy melegben, párásító funkciójuk pedig még a száraz levegőt is felszámolják. Ezek a berendezések beszívják a forró levegőt, és vízzel telített párnákon vezetik át, hogy lehűtsék, mielőtt visszatolnák a szoba terébe, csökkentve ezzel az általános hőmérsékletet. Viszont rendszeresen kell cserélni a betéteket, hogy hatékonyan működjenek!

Shutterstock

3. Csökkentsd a hőforrásokat!

Kapcsold ki, húzd ki a szükségtelen vagy használaton kívüli elektronikai eszközöket, mint a TV, és ha teheted cseréld le őket energiatakarékos készülékekre, amelyek kevesebb hőt adnak le használat közben és kapcsold le a felesleges világítást, vagy válts energiatakarékos izzókra!

Shutterstock

Ha dekor megoldásokra is kíváncsi vagy a hőség elleni harcban, olvasd el ezt a cikkünk is!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves