Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

CHEER UP!

10 dekorötlet, ami élettel tölti meg a nappalid

2023. június 08.

4 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

nappali SZŐNYEG lakberendezés tapéta kanapé dekor
10 dekorötlet, ami élettel tölti meg a nappalid
© Shutterstock

Impozáns, de egyben inspiráló nappalira vágysz? Van egy pár ötletünk a megvalósításhoz!


A nappali, ahogy az nevéből is fakad, az a helyiség, ahol az ébren töltött óráink nagyrészét töltjük, ha otthon vagyunk. Itt zajlik az élet, a családi, baráti események és ez az a tér, ami jó esetben a legjobban árulkodik személyiségünkről. Jó, ha elkerülünk néhány hibát a berendezésénél és törekszünk arra, hogy minél élettel telibb, inspirálóbb teret hozzunk létre. Íme 10 dekorötlet a megvalósításhoz!

1. I feel good!

Kevés vidámabb forma van a szivárványnál, miért is ne lehetne a nappalinkban a szőnyegen? Egy modern, de figyelemfelkeltő szőnyeg a legegyszerűbb módja, hogy életet vigyünk a térbe. A lényeg, hogy ha rá nézünk, azonnal jobb kedvre derüljünk tőle!

2. Élj az örökségeddel!

Személyiségünk alapját képezik a gyökereink, így egy-két családi “ereklye”, akár egy gyertyatartó, akár a nagyi tányérjai vagy egy szépséges vintage szőnyeg, adhatnak egy plusz réteget a nappalinknak. Az ukrán Rosko Family Design tervezőstúdió e lakásában a megrendelő családjában évtizedek óta öröklődő szőnyegét gondolták újra falikárpitként.

3. Ne félj a színektől és formáktól!

Egy kisméretű nappali díszítésénél sem kell feltétlenül visszafognunk magunkat!  Csak néhány, akár merész színű, formájú darabra van szükség ahhoz, hogy vagányságot vigyünk a nappalinkba. Ebben a madridi lakásban ezek a darabok az „Ekstrem” székek Terje Ekstrømtől.

4. Ettől falra mászol!

A falfestmények, tapéták játékos módját adják annak, hogy azonnal személyessé varázsoljuk a teret. Daria Zinovatnaya belsőépítész egy feltűnő színekben játszó, dzsungel tematikájú tapétát választott ebbe a modern nappaliba, könnyed, elegáns darabokkal párosítva, amelyek nyugalmat kölcsönöznek a túlméretezett lombozatnak és a Miami ihlette színeknek. 

5. Minta rétegek

Miért választanál egy uralkodó mintát, ha választhatsz többet is?! Viszont, ha az egész nappalit a mintakavalkádnak szenteled, a színárnyalatok kulcsfontosságúak. Ebben a feltűnő nappaliban minden felületet más-más geometrikus mintázat borít, amiket a közös  türkiz és fehér paletta hozz összhangba. 

6. A több, az több!

Nem kell beérned egy különleges bútorral, ha többe is szerelembe estél. A lényeg a tökéletes elhelyezés és a nyugodt tér, ami hagyja őket együtt is érvényesülni! 

7. Calm down!

Ha a vibráló színek nem a te világod, követheted a fehér csoki minimalizmus trendi irányelveit is a nappalidban, az eredmény ugyanolyan élettel teli és izgalmas lesz! A tuti recept: minták, formák kavalkádja közel hasonló visszafogott tónusban, megkoronázva egy hangsúlyos csillárral.

8. Lenyűgöző mestermunka

Néha elég lehet egy csodás építészeti megoldás, hogy drámát és egyediséget vigyünk a térbe! Ebben a nappaliban a szoborszerű kandalló (korábban a legformabontóbb kandallók között is írtunk róla) műalkotásként működik, igazi fókuszpontot hozva létre. 

9. Hozd be a természetet!

Egy visszafogott zöld árnyalatú fal a nyugalom érzetét kelti. A nyugalom azonban nem kell, hogy unalmas legyen: az élénk színekben játszó virágos szőnyeg, a művészi printek, merész díszpárnák élettel töltik meg ezt a higgadt teret.

10. Oszd meg és uralkodj!

Hagyd, hogy a kanapéd formálja a nappalid, ahogy azt Pierre Yovanovich párizsi belsőépítész is gyakran teszi projektjei során! Ha nem ruháznál be egy ilyen nagy méretű bútorba, más dekoratív, térhatároló darab is tökéletesen eléri a figyelemfelkeltő hatást.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves