Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

NEVERLAND

Így néz ki most Michael Jackson híres birtoka

2023. március 30.

3 perc olvasás

Kurucz Barbara

luxus otthon birtok énekes Michael Jackson neverland
Így néz ki most Michael Jackson híres birtoka
© Carlo Allegri / Getty Images

Michael Jackson híres vagy inkább hírhedt birtoka évek óta üresen áll, most elkezdték felújítani. 


Évekbe telt mire sikerült eladni Michael Jackson Neverland nevű birtokát. Végül csak az eredeti ár töredékéért kelt el. Az épületek csak még rosszabb állapotba kerültek, de most munkálatok kezdődtek, és mindenki azt találgatja, mik a tervek. 

Michael Jackson legendás birtokát nagyon nehéz volt eladni

Az énekes még 1988-ban vásárolta a több hektárnyi alapterületű birtokot. Csak a főépület 1000 négyzetméter, emellett több vendégház, 50 férőhelyes moziterem, életnagyságú vasút, vidámpark, állatkert és medence is helyet kapott a birtokon. Michael Jackson nevezte el az otthonát Neverlandre, az ötletet a Pán Péter adta neki. 

Éveken keresztül élt itt, egészen addig, amíg 2003-ban megvádolták gyermekbántalmazással. Ezután költözött el a birtokról, ami a halála után gyorsan pusztulni kezdett. Az ingatlant pár évvel később megpróbálták eladni, ekkor még viszonylag jó állapotban volt. 100 millió dollárt kértek érte, de ennyiért senki sem szerette volna megvenni. Az évek során fokozatosan csökkent az értéke, a Leaving Neverland című dokumentumfilm után teljesen eltűntek az érdeklődők.


Elkezdték a felújítást

Végül 2020 végén vásárolta meg Ron Burkle milliárdos 22 millió dollárért. Ron a család egyik közeli barátja volt, részben emiatt vehette meg a birtokot. Mivel az elmúlt időszakban semmi változtatás nem történt, az épületek csak rosszabb állapotba kerültek. Ám a most nyilvánosságra került felvételek alapján elkezdték a felújításokat. 

A vidámpark egy részét felszámolták, a régi játékokat elszállították, de megjelent egy teljesen új. Hook kapitány hajója kapott helyet a kertben, ezzel igazodva a Pán Péter tematikához. Sok játék még le van takarva, vagyis jelenleg is javítják őket. A felvételeken látszik, hogy a vasutat szintén helyreállították. 

A beszámolók szerint ismét lesz állatkert a birtokon, ami miatt Jackson korábban sok kritikát kapott. Az énekesnek 130 állatból álló állatkertje volt, és az állatvédők szerint nem biztosítottak megfelelő körülményeket. Három elefánt, hat zsiráf, nyolc aligátor, négy tigris, egy medve, majmok, kígyók és más egzotikus állatok éltek a birtokon. 

Sokak szerint nem gondoskodtak róluk szakszerűen, és sok volt a birtokon a gyanús elhalálozás. Az új állatkert remélhetőleg megfelelőbb lesz az állatok számára. Azt nem tudni pontosan, hogy mi lesz a birtok sorsa, sokan azt is elképzelhetőnek tartják, hogy megnyitják az emberek előtt. Új épületek felépítését jelenleg még nem tervezik, legalábbis erre nem kért az üzletember engedélyt. Csupán a felújítási munkálatokra. Még több fotót itt nézhetsz meg


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves