Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

NEW TREND

A fürdőszoba a múlté, sokan inkább wet roomot alakítanak ki otthon

2024. július 03.

2 perc olvasás

ELLE

lakberendezés lakberendezési trendek trend fürdőszoba
A fürdőszoba a múlté, sokan inkább wet roomot alakítanak ki otthon
© Shutterstock

A lakberendezők szerint a hagyományos fürdőszobák kora véget ért, egyre többen kérik a wet roomot. Most eláruljuk, pontosan mit jelent! 


A lakberendezők manapság egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a fürdőszoba kialakítására és berendezésére. A kliensek számára is egyre fontosabb, hogy a helyiség ne csupán praktikus legyen, de rendelkezzen minden olyan tulajdonsággal, ami a pihenéshez szükséges. A legújabb trendek is ebbe az irányba mutatnak! 

Így váltja le a wet room a fürdőszobákat a lakberendezők szerint

A lakberendezők elárulták, hogy az Egyesült Államokban egyre népszerűbbek a wet room névre keresztel helyiségek, amit leginkább nedves szobának lehetne magyarra fordítani. Az ilyen terek Európában annyira nem számítanak újdonságnak, hiszen a wet room lényege, hogy minden egy helyiségen belül helyezkedjen el. A zuhanyzó, fürdőkád, wc és a kézmosók is egy, hatalmas helyiségben találhatóak, és bármi nyugodtan vizes lehet. 

Az Egyesült Államokon kívül gyakran látni ilyen fürdőszobákat. Tehát gondolj egy zuhanykabinra, ahol nincs külön zuhanyajtó (vagy esetleg csak egy üveg válaszfal), de minden más is benne van. Ezt a kombinált teret talán egy teljes üvegtábla választja el ajtókkal, vagy csak egy üveg. A nedves helyiség teljes egészében csempézett, és a víz bárhová eljuthat, innen a „vizes helyiség” elnevezés is

- mondja Gladys Shastra, a Drury Design tulajdonosa. 

A wet room esetében egymás mellett van a fürdőkád, zuhanyzó, ezeket pedig legtöbbször semmi sem választja el. Fontos részlet, hogy már nincs zuhanytálca, csupán csak egy sáv, ahol távozhat a víz. Sokszor ezért a fürdőszoba középső részére is kerül egy sáv, ahol távozhat a víz, mivel a nyitott zuhanyzóból könnyedén kifolyik a víz. A helyiség tágas, jól átlátható, azonban nem alakítható ki mindenhol. 

A vizes helyiség alapterülete kifejezetten nagy, hiszen el kell férnie mindennek. Éppen ezért a szakértők nem feltétlenül ajánlják minden otthonba. Szerintük ezt mindenképpen számításba kell venni a helyiség kialakításánál. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves